Netflix, Amazon şi Hulu, interzise la premiile Oscar

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Televizor nou
Televizor nou
Regizorul american Steven Spielberg doreşte ca lungmetrajele produse de platformele de streaming, precum "Roma", realizat de Netflix şi care a câştigat trei premii Oscar duminica trecută, să nu mai fie nominalizate la ediţiile viitoare ale galelor organizate de Academia de film americană (Academy of Motion Picture Arts and Sciences - AMPAS), informează DPA. 

Steven Spielberg îşi va prezenta argumentele în faţa unor colegi de breaslă la apropiata reuniune anuală a Consiliului Guvernatorilor din cadrul AMPAS, unde renumitul cineast american va propune o schimbare a regulamentului instituţiei, prin care să interzică serviciilor de streaming, precum Netflix, Amazon şi Hulu, să mai concureze la premiile Oscar dacă producţiile lor nu intră mai întâi în circuitul cinematografic. Informaţia a fost publicată în premieră pe site-ul Indiewire. 

"Steven crede cu fermitate în diferenţele care există între sistemul de streaming şi sistemul cinematografic", a declarat un reprezentant al companiei sale de producţie, Amblin Entertainment. 

Nu este pentru prima dată când Steven Spielberg îşi exprimă sentimentele pe care le are faţă de diferenţele existente între marile ecrane de la Hollywood şi micile ecrane de televiziune. 

"Odată ce te dedici unui format de televiziune, eşti un realizator de filme TV", a declarat cineastul, în 2018, într-un interviu pentru ITV News, în care a vorbit despre limitele tot mai vagi ce separă diversele formate media. "Cu siguranţă că meriţi - dacă este un show TV bun - un premiu Emmy, dar nu un Oscar", a adăugat el. 

Citește și: 30 milioane dolari. Atât valorează colierul purtat de această vedetă

Reacții

Vestea despre propunerea pe care o va face Steven Spielberg a determinat o reacţie din partea regizoarei Ava DuVernay, al cărei film "13th" a fost produs şi distribuit de Netflix. Remarcând faptul că apropiata întrunire a Consiliului Guvernatorilor din cadrul AMPAS se va ţine cu uşile închise, Ava Duvernay a spus că speră că acel consiliu "va avea cineaşti în camera de şedinţe sau va citi declaraţii ale unor regizori care au păreri diferite". 

Ştirea despre propunerea lui Steven Spielberg a apărut în presa din lumea întreagă la câteva zile după gala premiilor Oscar din 2019, care a inclus, pentru al doilea an consecutiv, producţii Netflix în rândul filmelor nominalizate, inclusiv unele care au rulat în cinematografe doar pentru câteva săptămâni. Pe lângă proiecţiile limitate ale filmului "Roma" în cinematografe, cel mai recent film al fraţilor Coen, "The Ballad of Buster Scruggs", a avut, de asemenea, doar câteva proiecţii în circuitul cinematografic înainte de a fi difuzat pe platforma de streaming Netflix. 

Citește șiu: Premiile Oscar - Sumele uriașe care se învârt în jurul acestui eveniment

"Roma" a fost nominalizat la 10 categorii la premiile Oscar, iar "The Ballad of Buster Scruggs" la trei categorii de premii. 

Printre alte producţii ale unor platforme de streaming se remarcă filmul "Cold War", produs de Amazon, care a primit trei nominalizări la premiile Oscar din acest an, fără să câştige însă vreun trofeu. 

"Roma" a câştigat trei premii Oscar - cel mai bun regizor, cea mai bună imagine şi cel mai bun film străin. 

Anul trecut, Netflix a câştigat un premiu Oscar la categoria "cel mai bun lungmetraj documentar" cu producţia "Icarus". Filmul "13th", regizat de Ava DuVernay, a fost nominalizat la aceeaşi categorie. 

Prin noua lui iniţiativă, Steven Spielberg continuă o discuţie care a animat circuitul festivalurilor de film în ultimii ani. La Festivalul de la Cannes din 2017, jurnaliştii de la The Times au descris "o luptă existenţială pentru viitorul industriei de divertisment", cauzată de perturbarea digitală, care zguduie universul distribuţiei de film. 

"Ceea ce face Netflix este minunat", a declarat Glen Basner, director executiv al companiei FilmNation Entertainment, prezent la ediţia din 2017 a Festivalului de la Cannes. "Însă niciun loc nu celebrează cinematografia aşa cum o face acest festival. Există locuri în afara competiţiei (de la Cannes, n.r.) pentru alte tipuri de entertainment", a adăugat el. 

Citește și O celebră casă de bijuterii vinde... obiecte de uz casnic

Condiții

Netflix s-a retras de la Cannes anul trecut, după ce organizatorii festivalului au impus o normă de regulament în virtutea căreia filmele din competiţia oficială trebuie să fie lansate în cinematografele din Franţa. 

Steven Spielberg nu a uitat această controversă în discursul lui de luna trecută pe care l-a rostit după ce a fost premiat la gala Cinema Audio Society Awards: "Cred cu fermitate că cinematografele trebuie să existe pentru totdeauna", a spus cineastul american, potrivit revistei Variety. 

Deşi a recunoscut că admiră foarte mult evoluţia actuală a industriei de televiziune, atât pentru subiectele abordate, cât şi pentru realizările tehnice, Steven Spielberg a spus: "Sunetul este mai bun acum în locuinţele noastre private decât a fost vreodată în întreaga istorie. Însă nimic nu se compară cu a merge într-o sală de cinematograf, mare şi întunecată, cu oameni pe care nu i-ai cunoscut niciodată în jurul tău şi să te bucuri alături de ei de această experienţă". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Un tren trece prin fața unor blocuri / Foto: Arhivă

Ordonanța trenuleț lasă trenurile ”ca-n gară”

Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik
Bani / Foto: DCBusiness
TikTok / sursa foto: Pexels.com / cottonbro studio

TikTok dispare din SUA. Google și Apple au șters aplicația

Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...

Bursa / sursa foto: Freepik.com / frimufilms
Ola Kalenius / Foto: Mercedes

Șeful Mercedes cere investiții reciproce între UE și China

Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...

Știrile dimineții / Foto: Freepik

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...

Microsoft ajunge pe locul trei în industria jocurilor video
Adrian Câciu
Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
Baterii pentru stocarea energiei / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

Exploatare de litiu
Fermieri stau pe o combină agricolă / Foto: Freepik
Vaporul eCSOV

A început marea electrificare a transportului naval

Industria navală face pași importanți către un viitor...

ByteDance, compania mamă a TikTok
Stațiune de schi
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com

pixel