Netflix şi Disney +, în vizor! Apare un nou concurent, Warner Bros Discovery
Autor: Delia Gheață | 01 feb 2022, 19:11
Sunt milioane de dolari în joc
Sunt milioane de dolari în joc
Grupul american de telecomunicaţii AT&T a anunţat marţi că se va separa de divizia sa WarnerMedia, după ce anul trecut a ajuns la un acord privind fuziunea operaţiunilor sale din domeniul media cu grupul Discovery, transmite Reuters.

În 2018, gigantul AT&T a cheltuit 85 de miliarde de dolari pentru a prelua grupul american de media Time Warner, principalul acţionar de la Central European Media Enterprises (CME), proprietarul ProTV. După preluare, AT&T a rebotezat Time Warner în WarnerMedia.

În conformitate cu o tranzacţie care ar urma să se finalizeze în al doilea trimestru al acestui an, acţionarii AT&T vor primi 0,24 acţiuni la noua companie de media Warner Bros Discovery pentru fiecare acţiune AT&T pe care o deţin, astfel că la final acţionarii AT&T vor deţine 71% din titlurile Warner Bros Discovery.

"În loc să ţinem cont de volatilitatea de pe piaţă şi să decidem unde să alocăm valoare în procedura de schimb de acţiuni, separarea va permite pieţei să facă ceea ce ştie ea sa facă cel mai bine. Suntem încrezători că ambele titluri vor fi în scurt timp evaluate în funcţie de fundamentele solide şi de perspectivele atractive pe care le reprezintă", a declarat directorul general de la AT&T, John Stankey.

Citește și Mișcări pe piața PHARMA. Doi giganți au pus ochii pe producătorul Sandoz

WarnerMedia controlează CNN, HBO, Cartoon Network, TBS, TNT şi studiourile de film Warner Bros. La rândul său Discovery, susţinut de magnatul televiziunii prin cablu John Malone, controlează reţele precum Eurosport, HGTV, Food Network, TLC şi Animal Planet.

Prin combinarea celor două grupuri media, Warner Bros Discovery va putea concura cu furnizorii de servicii streaming Netflix şi Disney +. La finalul anului trecut, HBO Max, platforma de streaming a gigantului american WarnerMedia, avea 74 de milioane de abonaţi şi urmează ca în data de 8 martie 2022 să se lanseze în 15 ţări europene, inclusiv Polonia, Portugalia şi România, fiind astfel disponibilă în 61 de teritorii din Europa, America de Nord şi de Sud. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Controale la companiile din energie ale Inspecției Muncii

Inspecţia Muncii, prin inspectoratele teritoriale de...

ROBOR, 1 februarie 2023. Indicele bancar a scăzut

Indicele bancar a înregistrat o nouă scădere.

Piaţa unică a împlinit 30 de ani

Comisia Europeană a publicat marţi "Raportul anual privind piaţa unică...

Spania majorează salariul minim cu 8%

Premierul spaniol Pedro Sanchez anunţă o creştere cu 8%...

Profitul net al Grupului TeraPlast a scăzut cu 64% în 2022

Profitul net al Grupului TeraPlast a scăzut cu 64% în...

Prețul uraniului, așteptat să crească în 2023

Probabil că va exista o nouă revenire a prețurilor...

AUR: Cererea mondială a atins cel mai ridicat nivel din 2011

Metalul prețios și-a recâștigat rolul de refugiu...

Crossuri externe