Nicu Marcu (ASF): Pandemia a accelerat introducerea pe scară largă a tehnologiei în asigurări și bănci
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
EXCLUSIV
Președintele ASF, Nicu Marcu, a explicat, în cadrul dezbaterii organizate de DC News Media Group, care sunt lecțiile învățate din pandemia de coronavirus, arătând că modelele offline din domeniul asigurărilor și cel bancar au fost înlocuite, în mare măsură, de serviciile online, bazate pe tehnologie.

”Dezvoltarea tehnologiei în domeniul financiar și implementarea digitalizării aduc garanții consistente pentru revigorarea economiei globale. Cercetarea academică din domeniul financiar trebuie să fie cheia de boltă. Digitalizarea serviciilor financiare ne oferă cadrele teoretice pentru abordarea proactivă a viitorului economic. Digitalizarea este o exigență atât în practică, cât și în teoria financiară. Consider că asocierea dintre tehnologie și finanțe se poate face în jurul a patru categorii de cercetare: un prim registru vizează cercetări privind anticiparea și gestionarea proactivă a impactului economic al pandemiilor; un al doilea registru privește căile de limitare a a impactului pandemiilor asupra sectorului bancar și al asigurărilor; al treilea registru privește cercetarea impactului pandemiilor asupra politicilor publice, în materie de resurse fiscale și financiare; un ultim registru ce vizează limita impactului pandemiilor asupra finanțărilor și a capitalului. 

Modelul tradițional, offline, de servicii financiare a fost sever restricționat. Din acest motiv, multe servicii financiare s-au grăbit să adopte servicii online, ce au permis noi oportunități privind produse și servicii, care completează serviciile financiare.

Sectorul asigurărilor și-a consolidat infrastructura digitală existentă. Toate aceste transformări vin cu riscuri tehnologice, precum securitatea cibernetică inclusiv protecția datelor cu caracter personal” a spus președintele ASF.

Evenimentul își propune să creeze premisele unui schimb de idei dintre reprezentanți ai mediului academic, ai autorităților publice și ai mediului de afaceri în scopul analizei situației curente a cercetării științifice cu aplicabilitate în domeniul financiar. Pornind de la identificarea principalelor teme de interes ale mediului de afaceri care să devină subiecte relevante de cercetare științifică, evenimentul beneficiază de participarea unor persoane cu experiență în domeniul cercetării, al reglementărilor aplicabile în cercetare, al sectorului serviciilor financiare.

Evenimentul ”Cercetarea științifică în domeniul financiar. Provocări și soluții” face parte din proiectul WORLD INVESTOR WEEK 2021 și îşi propune să dezbată teme de interes, cum ar fi:

- Teme de cercetare relevante pentru domeniu financiar;

- Finanţarea cercetării în domeniul financiar;

- Tendințele piețelor financiare în perioada pandemiei;

- Cercetarea ştiinţifică în domeniul financiar– mijloc de promovare a educaţiei financiare;

- Utilizarea tehnologiilor emergente în cercetarea ştiinţifică din domeniul financiar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel