Noi obligații când cumperi mașini second-hand din UE
Autor: Oana Pavelescu | 08 oct, 15:45
Programul Rabla 2021 ar putea beneficia de o nouă suplimentare de buget
Programul Rabla 2021 ar putea beneficia de o nouă suplimentare de buget
O recentă ordonanță de urgență aduce noi obligații pentru cei care cumpără mașini la mâna a doua din Uniunea Europeană.

Astfel, aceste persoane, fie că sunt pesoane fizice fie că sunt persoane juridice, vor fi obligate să se prezinte la Registul Auto Român (RAR), de unde ANAF va prelua informații despre aceștia, scopul fiind prevenirea fraudelor cu TVA.

Măsurile sunt cuprinse în articolul 19 din Ordonanța de urgență a Guvernului 120/2021, care se aplică deja de joi, 7 octombrie, după apariția în Monitorul Oficial.

Așadar, cei care cumpără mașinile respective se vor prezenta la RAR pentru a obține cartea de identitate a vehiculului. Persoana care a făcut achiziția intracomunitară este considerată a fi cea care a cumpărat efectiv o mașină și care e trecută pe documentele vehiculului, respectiv pe cele de proveniență.

Rabla Plus mai ajunge pentru 7.500 de mașini electrice. Valabilitatea tichetelor a fost prelungită

G Ad:

Apoi, în baza unui protocol ce urmează a fi încheiat în curând, RAR va transmite Fiscului, înainte să elibereze cărțile de identitate, toate documentele pe care le primește de la persoanele care cumpără mașini second hand din UE.

„Pentru vehiculele rutiere provenite din țări membre UE, R.A.R. transmite către Agenția Națională de Administrare Fiscală, în format electronic, documentele prezentate de persoana care a efectuat achiziția intracomunitară, inclusiv documentele de proveniență, anterior eliberării cărții de identitate a vehiculului. Procedura de aplicare a prezentului alineat se stabilește prin protocol încheiat între cele două instituții. (...)

Eliberarea cărții de identitate a vehiculelor rutiere poate fi suspendată pe o perioadă de maximum 5 zile la solicitarea motivată a Agenției Naționale de Administrare Fiscală. Procedura de eliberare a cărții de identitate a vehiculului va fi reluată din oficiu după expirarea acestui termen”, este explicat în ordonanță.

Ştiri Recomandate

COVID-19. Indignare la OMS: Așa nu mai merge! Trebuie făcut

În actuala conjunctură a pandemiei este prioritar "să...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro