Noi temeri legate de modul de transmitere a Covid-19
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Modul de tranmitere este din nou reevaluat
Modul de tranmitere este din nou reevaluat
Noi studii efectuate în mai multe țări cât și un mare focar de coronavirus din statul american Massachusetts pun la îndoială afirmațiile care se doreau liniștitoare ale oficialilor americani despre modul în care se răspândește noul virus.

Teoria inițială conform căreia virusul este răspândit în principal de persoanele care prezintă deja simptome, precum febră, tuse sau dificultăți de respirație, este acum pusă sub semnul întrebării.

Identificarea celor bolnavi este esențială pentru controlul unui focar de infecții.

Câțiva experți intervievați de CNN au spus că nu este clar care este procentul de transmitere din focar este alimentat de persoanele care sunt în mod evident bolnave față de cele care nu au simptome sau simptome foarte ușoare, dar este însă clar că transmiterea de către persoane care sunt asimptomatice sau ușor simptomatice sunt responsabile în mai mare măsură decât se credea anterior.

„Știm acum că transmisia asimptomatică probabil joacă un rol important în răspândirea acestui virus”, a declarat Michael Osterholm, directorul Centrului pentru Cercetări și Politici de Boli Infecțioase de la Universitatea din Minnesota.

Osterholm a adăugat că este „absolut clar” că infecția asimptomatică „sigur poate alimenta o pandemie ca aceasta într-un mod care o va face foarte dificil de controlat”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel