Prețul petrolului și-a continuat marți creșterea, în condițiile în care unii membri ai Uniunii Europene au discutat despre un posibil embargo petrolier asupra Rusiei, iar atacurile asupra instalațiilor saudite au provocat o stare de nervozitate pe piață, relatează Reuters.
Contractele futures West Texas Intermediate au crescut cu 2,20 dolari, sau 1,96%, la 114,32 dolari pe baril la NYMEX, iar contractele futures Brent au crescut cu 3,18 dolari, sau 2,75%, la 118,80 dolari pe baril la Intercontinental Exchange la 0440 GMT.
Miniștrii de externe ai Uniunii Europene sunt împărțiți în privința deciziei de a se alătura Statelor Unite în sancționarea petrolului rusesc, unele țări, inclusiv Germania, susținând că blocul este prea dependent de combustibilii fosili din Rusia.
Citeşte şi: Preţul unui alt produs de bază, afectat de război. Se anunţă "creşteri dramatice", spun analiştii
Arabia Saudită a avertizat că nu va purta responsabilitatea pentru întreruperile aprovizionării globale în urma atacurilor asupra instalațiilor sale petroliere de către Houthis, aliate cu Iranul. Comentariile au fost făcute după ce grupul a tras cu rachete și drone asupra instalațiilor companiei petroliere de stat saudite în weekend, provocând o scădere temporară a producției rafinăriilor.
Analiștii au declarat că există preocupări suplimentare cu privire la producția OPEC+. "Estimăm că diferența dintre țintele de producție OPEC+ și producția reală s-a situat luna trecută la puțin peste 800.000 de barili pe zi (bpd) și va crește la o cifră uriașă de 1,15 milioane de bpd în martie", a declarat compania de consultanță JBC Energy într-o notă.
Între timp, stocurile de țiței din SUA au rămas probabil neschimbate săptămâna trecută, potrivit unui sondaj preliminar realizat luni de Reuters.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Ministerul Finanţelor a...
Preşedintele Statelor Unite a...
Marele club de fotbal trece la...
Analistul economic Cristian...
Cererea pentru extrem de...
Rheinmetall își transformă...
Preşedintele rus a găzduit o...
Principalul producător cubanez...
Miniștrii europeni de externe,...
Contribuabilii trebuie să...
Cazacii ruşi au un cadou pentru...
Banca Națională a publicat...
Pierderile sunt de ambele părți...
UE adoptă al 16-lea pachet de...
România a pierdut titlul de țară cu cea mai mare...
Comisia de muncă din Senat...
Analistul economic Cristian...
Camera Deputaților urmează să...
Berkshire Hathaway, compania legendarului investitor...
Janusz Bugajski, Senior Fellow...
Uniunea Europeană lansează un...
Parlamentul României analizează...
O analiză a Deutsche Bank.
Senatul dezbate un proiect de...
Rețeaua de comunicații Starlink, deținută de miliardarul...