Prețul petrolului și-a continuat marți creșterea, în condițiile în care unii membri ai Uniunii Europene au discutat despre un posibil embargo petrolier asupra Rusiei, iar atacurile asupra instalațiilor saudite au provocat o stare de nervozitate pe piață, relatează Reuters.
Contractele futures West Texas Intermediate au crescut cu 2,20 dolari, sau 1,96%, la 114,32 dolari pe baril la NYMEX, iar contractele futures Brent au crescut cu 3,18 dolari, sau 2,75%, la 118,80 dolari pe baril la Intercontinental Exchange la 0440 GMT.
Miniștrii de externe ai Uniunii Europene sunt împărțiți în privința deciziei de a se alătura Statelor Unite în sancționarea petrolului rusesc, unele țări, inclusiv Germania, susținând că blocul este prea dependent de combustibilii fosili din Rusia.
Citeşte şi: Preţul unui alt produs de bază, afectat de război. Se anunţă "creşteri dramatice", spun analiştii
Arabia Saudită a avertizat că nu va purta responsabilitatea pentru întreruperile aprovizionării globale în urma atacurilor asupra instalațiilor sale petroliere de către Houthis, aliate cu Iranul. Comentariile au fost făcute după ce grupul a tras cu rachete și drone asupra instalațiilor companiei petroliere de stat saudite în weekend, provocând o scădere temporară a producției rafinăriilor.
Analiștii au declarat că există preocupări suplimentare cu privire la producția OPEC+. "Estimăm că diferența dintre țintele de producție OPEC+ și producția reală s-a situat luna trecută la puțin peste 800.000 de barili pe zi (bpd) și va crește la o cifră uriașă de 1,15 milioane de bpd în martie", a declarat compania de consultanță JBC Energy într-o notă.
Între timp, stocurile de țiței din SUA au rămas probabil neschimbate săptămâna trecută, potrivit unui sondaj preliminar realizat luni de Reuters.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Suedia este pregătită să...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...