Northrop Grumman a proiectat ceva imbatabil pentru US Army

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
O muniție specială
O muniție specială
Implicată în tot felul de proiecte, compania americană Northrop Grumman, care tocmai a renunțat la planurile de dezvoltare a propriei stații spațiale, a proiectat ceva nou pentru US Army.

Câmpurile de luptă din Ucraina au scos în evidență numărul uriaș de artilerie de care dispune armata rusă contează, dar nu numai... Cu mult mai puțin armament, ucrainienii își optimizează acțiunile. Sunt foarte multe drone, ce permit corectarea loviturilor, evitând risipa de muniție. Dar mai există ceva care îmbunătățește situația. 

Munițile moderne sunt acum mai mult decât niște focoase de oțel și explozivi. Ele devin „inteligente” și pot acum să se îndrepte spre o țintă și să se redirecționeze astfel încât lovitura să fie totală. Iar Northrop Grumman a dezvoltat un nou obuz de artilerie autoghidat de 57 mm, destinat pentru luptele pe mare.

Punct ochit, punct lovit

Aceste muniții sunt destinate tunului Mk110 Naval Gun Mount al Marinei americane. Iar un astfel de obuz "inteligent" schimbă complet modul de a face război. În loc să tragă numeroase obuze pentru a neutraliza adversarul, aceste obuze inteligente reduc încărcătura explozivă, pe de o parte, iar pe de alta distrug ținta dintr-o singură tragere.

În ceea ce privește stația spațială, Northrop Grumman va ajuta la construirea unei astfel de instalații proiectul dezvoltat de Voyager Space. În cadrul noului parteneriat, companiile vor coopera la dezvoltarea unor sisteme de andocare complet autonome pentru nava spațială de marfă Cygnus de la Northrop. Companiile au mai spus că vor „explora în continuare oportunități de consolidare a dezvoltării Starlab”, care ar putea include Northrop cu servicii de proiectare.

„Această colaborare este un pas major înainte pentru programul Starlab”, a declarat Dylan Taylor, președinte și director executiv al Voyager Space, într-o declarație. „Capacitatea tehnică a lui Northrop Grumman și succesul dovedit în serviciile de reaprovizionare cu mărfuri vor juca un rol esențial pe măsură ce accelerăm dezvoltarea Starlab”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Emmanuel Macron / Foto: Banca Mondială / Flickr

Guvernul prorogă RO e-Factura pentru două domenii economice

Guvernul a adoptat, prin Ordonanță de Urgență, abrogarea...

Bursa / Foto: Freepik
Protest spontan al unor angajați ai ANAF din Cluj-Napoca
Dragoș Pîslaru
Gabriel Biriș
„Lo Storto” de la Zaha Hadid, afectat de temperaturi extreme în Italia
Energie / FOTO: Freepik
TVA mai mare, taxe în creștere, consum în picaj!
Președintele Nicușor Dan conduce ședința CSAT
Licitație ANAF pentru lucruri confiscate

OUG adoptată: fără restructurare ANAF pe județe

Guvernul a adoptat luni, 30 iunie 2025, o ordonanță de...

Semiconductori
Agricultură
Miniștrii cabinetului Bolojan / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Oameni pe stradă
freepik.com
Curs valutar. Foto: Mihai Ciobanu
ANAF
Freepik.com
Birou
Foto: Pexels.com
Panouri solare / Foto: Unsplash
Foto: Pexels.com
Bursă / FOTO: Freepik

pixel