Roșu pe linie la Bursa de Valori București: BET pierde 1,55%
Valoarea totală a tranzacțiilor s-a ridicat la 122,32...
Acțiunile start-up-ului norvegian de minerit submarin Green Minerals au scăzut cu 40% luni, după ce guvernul a anulat prima rundă de licențe pentru exploatarea fundului mării, în schimbul sprijinului pentru bugetul anual.
Un mic partid politic ecologist de stânga din Norvegia a reușit duminică să blocheze planurile de exploatare a fundului mării din zona arctică, sprijinind bugetul coaliției minoritare doar cu condiția opririi rundei de licențiere.
Acțiunile Green Minerals se tranzacționau la 3,88 coroane (0,35 dolari) la ora 10:30 GMT, în ciuda declarației companiei conform căreia suspendarea ar fi una temporară.
„Compania nu își modifică estimările privind calendarul pentru prima extracție, care este în continuare planificată la sfârșitul anilor 2020”, a precizat Green Minerals într-un comunicat.
Guvernul, care intenționa să acorde primele permise de explorare a fundului mării în prima jumătate a anului 2025, a declarat că va continua activitățile pregătitoare, inclusiv elaborarea regulamentelor și evaluarea impactului asupra mediului.
Norvegienii vor merge la vot în septembrie, iar două partide de opoziție care conduc în sondaje, Conservatorii și Partidul Progresului, sunt favorabile mineritului submarin.
Fără a face referire la alegerile de anul viitor, Green Minerals a declarat că, după o întârziere de 12 luni, anticipează „un calendar ușor accelerat”, care ar permite atribuirea primelor licențe „suficient de devreme în 2026” pentru a respecta termenul de începere a explorării în același an.
Norvegia, una dintre cele mai bogate țări din lume datorită rezervelor vaste de hidrocarburi, a fost un lider în cursa globală pentru exploatarea fundului mării în căutarea metalelor necesare tranziției către surse de energie mai curate.
Oslo intenționa să deschidă zone extinse din regiunea arctică pentru prima rundă de licențiere, în ciuda opoziției din partea activiștilor de mediu și a unei coaliții de 32 de țări, inclusiv Germania, Franța, Canada și Brazilia.
Estimările oficiale preliminare au indicat acumulări „substanțiale” de metale și minerale, de la cupru la elemente rare, a declarat guvernul în 2023.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Valoarea totală a tranzacțiilor s-a ridicat la 122,32...
O eventuală suspendare a...
„Traversăm o perioadă în care...
Platforma de criptomonede,...
Banca Centrală Europeană (BCE)...
După ani în care autoritățile...
Președintele Rezervei Federale...
Economia zonei euro şi cea a UE...
Schimbare de generație la...
Regele reducerilor mizează pe „vânătoarea de comori” a...
Care este prețul corect al petrolului pentru Donald Trump.
Un pas strategic în dezvoltarea internă de tehnologii.
Franța cere acțiuni urgente...
Leul stagnează față de euro, dar pierde teren în fața...
Dobânzile interbancare ROBID și...
Formularul tipizat folosit de...
Prețul cuprului scade din nou,...
Oficial, gigantul spaniol...
Petrolul scade brusc cu aproape...
Europa vrea să atragă cercetători americani nemulțumiți...
Piața paladiului se...
INS a publicat datele privind...
Germania riscă să rateze...
Declarația unică (Formular 212)...