Investiţiile statului nordic în domeniul energiei sunt în creştere, după declinul cauzat de scăderea preţului ţiţeiului în perioada 2014 - 2016. În pofida majorării investiţiilor, producţia de ţiţei a Norvegiei în 2018 s-a situat la 86,2 milioane de metri cubi (mcm), sau 542 milioane de barili, sub ţinta stabilită de 90,2 mcm, a informat NPD.
Întârzieri
Şeful NPD, Bente Nyland, a declarat că producţia din 2018 şi cea estimată pentru acest an sunt mai scăzute decât se estima anterior din cauza întârzierii punerii în exploatare şi a dificultăţilor înregistrate la câteva zăcăminte.
În 2019, producţia de ţiţei se va situa la 82,2 mcm, faţă de estimarea precedentă, de 87,2 mcm, dar va creşte la peste 100 milioane de metri cubi în 2020 după ce Equinor va începe extracţiile din gigantul zăcământ Johan Sverdrup din Marea Nordului.
Anul trecut, producţia de gaze naturale a Norvegiei s-a situat la 119,3 miliarde de metri cubi (bcm), sub ţinta de 121,2 bcm. În 2019, producţia ar urma să crească uşor, la 119,5 miliarde de metri cubi, dar tot sub estimarea precedentă, de 121,4 bcm şi sub nivelul record de 122 bcm înregistrat în 2017.
Nivel record
Producţia combinată de gaze şi ţiţei a Norvegiei ar urma să ajungă până în 2023 la nivelul record realizat în 2004, în urma majorării extracţiilor din zăcământul Sverdrup, care ar urma să reprezinte aproximativ 40% din producţia de ţiţei a Norvegiei după 2022.
Grupul energetic austriac OMV AG are participaţii la peste 30 de licenţe de pe platoul continental norvegian, inclusiv la zăcămintele Gullfaks, Gudrun şi Edvard Grieg precum şi la zăcământul de gaze arctic Aaasta Hansteen.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Alegerea lui Donald Trump în...
Agenția Națională de...
România a primit un semnal...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...
Nou-alesul președinte al...
Curs valutar BNR, 21 ianuarie...
Semnal îngrijorător privind...
Evoluţii mixte la Bursa de...
Sindicatul Funcţionarilor...
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Adrian Câciu, fost ministru al...
Donald Trump începe al doilea...
Erdogan negociază cu Putin...
Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...
Șeful Fondului Suveran al...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...