Nouă formulă de calcul a pensiilor militare. De ce
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Un proiect de modificare și completare a Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat propune recalcularea drepturilor tuturor angajaților militari care ies la pensie după o nouă formula.

În expunerea de motive a inițiatorilor se spune că se impune corectarea unor insuficiențe ale Legii nr. 223/2015 în sensul recalculării tuturor pensiilor militare potrivit prevederilor legale privind salarizarea militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special din cadrul poliţiei penitenciare, aplicabile la data de 01.01.2022, în condiţii identice/echivalente de funcţie şi grad militar/profesional, sporuri, indemnizaţii şi alte drepturi salariale, precum şi aplicării unui indice de corecţie la cuantumul brut al pensiei militare de stat cuvenite sau aflate în plată la 31.12.2019 raportat la data deschiderii dreptului la pensie.

Care sunt excepțiile admise la cumulul pensiei cu salariul

Totodată, în document se mai spune că, este necesară stabilirea bazei de calcul pentru personalul care a fost încadrat / detaşat / mutat în unităţi de producţie / regii autonome ori societăţi comerciale cu capital integral de stat, înfiinţate în baza Legii nr. 15/1990 privind reorganizarea unităţilor economice de stat ca regii autonome şi societăţi comerciale, cu modificările şi completările ulterioare, şi a hotărârilor de guvern specifice, structuri aflate în coordonarea Ministerului Apărării Naţionale, dar cu statute şi organigrame modificate, care au fost desfiinţate / privatizate sau au intrat în insolvenţă / faliment / dizolvare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...


pixel