Nouă marcă înregistrată pentru produsele din ariile protejate
Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
 Ministerul Mediului a lansat, vineri, de Ziua Mediului, o nouă marcă înregistrată pentru produsele din ariile naturale românești. Peste 1.200 de producători din țară sunt deja interesați să își înregistreze produsele sub acest brand.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului, marca înregistrată „Produs în Arie Naturală Protejată” este destinată produselor care își au circuitul de producție în orice arie naturală protejată din țară. 1200 de producători din țară vor să solicite deja dreptul de utilizare al mărcii înregistrate, au anunțat reprezentanții Ministerului.

În țară există 1.574 de arii naturale protejate, zone în care locuiesc peste două milioane de români.

Printre produsele care pot fi reunite sun noua marcă se numără brânzeturi românești, sucuri naturale, ceaiuri din plante medicinale, vin sau pălincă tradițională, ii sau servicii turistice.

Ludovic Orban: Putem să trăim şi exploatând raţional pădurea

De asemenea, până la finalul lunii septembrie, Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate va deschide un magazin online care va vinde toate produsele care solicită și obțin dreptul de folosire a noii mărci înregistrate.

„Sper că, o dată cu ideea noastră, tot mai mulți români care trăiesc în ariile naturale protejate să fie impulsionați de acest nou instrument economic și de piață pe care o deschidem să-și dezvolte afaceri. Să producă alimente de calitate sau produse tradiționale în ariile noastre protejate. Vrem să dăm valoare acestui brand așa încât, produsele marcate cu Arie Naturală Protejată să fie cumpărate de români, dar să ajungă și pe mesele europenilor”, a declarat Costel Alexe, ministrul Mediului.

Orice producător român va putea obține dreptul de folosire a acestei mărci după ce solicită la Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate și parcurge un proces de auditare locală a produsului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...


pixel