Nouă panică în România. Vânzare cu RAŢIA în anumite magazine. Ministrul Agriculturii, INTERVENŢIE: Unii cumpără ulei cu dubele!
Autor: Mihai Ciobanu
Data publicării:
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii, a transmis un mesaj românilor care se tem de o criză a uleiului de gătit. 

"Din nou panica instaurată prin anumite mesaje care au dezechilibrat starea de linişte a populaţiei a creat ceea ce vedem acum. Am transmis de atâtea ori şi o fac încă o dată: România are stocuri suficiente şi de ulei brut şi de ulei rafinat, ca să nu apară perturbări în piaţă. Este evident că dacă o mare masă de oameni se duce într-un hipermarket şi ia cantităţi mai mari decât au nevoie pentru necesarul de consum, apar astfel de situaţii în care să se asigure continuitatea livrărilor; dar asta nu înseamnă că nu sunt stocuri.

Românii trebuie să înţeleagă, trebuie să consumăm raţional, cât avem nevoie, pentru că stocuri avem, şi de ulei brut, dar şi de ulei rafinat, şi de floarea soarelui, iar capacităţile de producţie sunt angrenate în acest proces, împreună cu retailerii, de a asigura necesarul de consum. Îi îndemn încă o dată pe toţi cei care vor să-şi aprovizioneze necesarul de ulei, să o facă raţional, pentru că altfel pot apărea astfel de dezechilibre", a declarat, sâmbătă, într-o intervenţie la Antena 3, ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu. 

Ministrul Agriculturii a comentat şi decizia luată de către unii retaileri, de a impune o limită în achiziţia de ulei alimentar. 

"Anumite magazine care s-au confruntat cu un val mare de clienţi care cumpărau mai mult decât consumă - era evident, aseară discutam cu reprezentanţii unui mare lanţ de retail şi mi-au spus că au venit şi cumpără cu dubele, ce facem? - m-au informat că vor să impună o canitate maximă de trei baxuri de ulei de persoană. E mai mult decât suficient pentru orice familie normală din România şi evident că toate lucrurile acestea s-au făcut astfel încât să nu apară dezechilibre în aprovizionare. Este normal, pentru că oamenii au anumite stocuri, în funcţie de nivelul de consum istoric pe care îl aveau şi dacă anumite persoane au venit să cumpere mai mult decât au necesar, s-a introdus o astfel de măsură. Dar asta nu vine ca urmare a faptului că nu ar exista stocuri, ci doar pentru a le permite tuturor românilor să aibă acces la cantităţile necesare oricărei familii", a spus ministrul Chesnoiu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Cât cheltuie românii pentru masa de Paşte (Studiu)

În fiecare an, apropierea perioadei festive aduce cu...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel