Negrescu: Solicit public autorităților să iasă cu un mesaj de calmare a piețelor
Analistul economic Adrian...
Potrivit unui comunicat al Societății Naționale Nuclearelectrica S.A., compania: ”informează acționarii și investitorii că în dată de 04.08.2021, SNN a semnat Actul Adițional de preluare a licenței de concesionare a activității de exploatare Tulghes-Grintieș, în baza Ordinului Agenției Naționale pentru Resurse Minerale privind aprobarea transferului drepturilor și obligațiilor stabilite prin licență de concesionare a activității de exploatare a minereului de uraniu din perimetrul Tulgheș-Grințieș, Județul Neamț, publicat în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 732/26.07.2021”.
Potrivit documentului oficial transferul către SNN al licenței de concesionare a activității de exploatare Tulghes – Grintieș împreună cu toate drepturile și obligațiile aferente s-a realizat cu titlu gratuit.
Mina de uraniu de la Crucea se închide
Totodată, SNN anunță că în perioada imediat post-transfer, SNN va realiza o analiză complexă asupra modalităților optime de utilizare a licenței, respectiv a resurselor, în vederea identificării și implementării celei mai avantajoase metode de valorificare a acestei licențe.
”Reamintim că prin Hotărârea Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor SNN nr. 4/30.03.2020, s-a aprobat declanșarea inițierii demersurilor în vederea transferului licenței de concesionare a activității de exploatare în perimetrul Tulghes – Grintieș, județul Neamț, acordată de către Agenția Națională pentru Resurse Minerale, Companiei Naționale a Uraniului S.A., în temeiul prevederilor HG nr. 277/2000 privind aprobarea unor licențe de concesiune a activității de exploatare”, se spune în comunicatul SNN.
300.000 de tone de uraniu de la Ștei, luate de ruși în contul ”despăgubirilor de război”
”Preluarea licenței de concesionare a perimetrului Tulghes-Grintieș, coroborat cu preluarea unor active ale sucursalei Feldioara a CNU, are în vedere, conform hotărârilor acționarilor SNN, consolidarea ciclului integrat de combustibil nuclear și crearea premiselor pentru dezvoltarea lanțului intern de aprovizionare în avantajul competitiv al României și al SNN”, conchide mesajul companiei.
Povestea zăcământului de la Tulgheș-Grințeș este una lungă și complicată, în care a fost implicată familia Sturza după ce suprafeţele de teren împădurite sub care se află galeriile miniere au ajuns în proprietatea moştenitorilor boierului Sturdza prin procesul de retrocedare.
Exploatarea a fost deschisă în urmă cu 40 de ani însă de 30 de ani mina este închisă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Analistul economic Adrian...
Invitat la interviurile DCNews,...
Kazahstanul intenționează să...
Cererea scăzută și concurența...
Călin Georgescu, câștigătorul...
Banca Națională a României a calculat valoarea leului...
Bursa de Valori Bucureşti a închis în scădere pe toţi...
Activele nete ale celor 247 de...
Bursa de la București nu a...
Orizontul pentru producătorii...
Compania a achiziționat...
În prima zi a săptămânii, investitorii au exprimat o...
Analistul economic Adrian...
Comerţul online ia amploare în Germania.
Sunt date publicate de...
Chiar dacă inflația în zona...
Grupaj de știri.
Performanțele variate ale...
Această tendință reflectă...
La capătul unor dezbateri...