Noua Zeelandă. Soluția găsită de premier pentru salvarea economiei
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
O idee interesantă
O idee interesantă
Premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a propus reducerea săptămânii de lucru la patru zile, astfel încât cetățenii să poată călători prin țară, stimulând turismul intern. Pe fondul pandemiei, granțele statului rămân închise pentru străini.

”Am aflat atât de multe despre covid-19 și despre flexibilitatea oamenilor care lucrează de acasă, despre productivitate, încât putem trage câteva învățăminte. Și chiar vă îndemn să vă gândiți la ideea mea cu patru zile lucrătoare pe săptămână. Dacă tu, întreprinzătorule, crezi că firma ta nu va avea de suferit (și nu contează dacă îți chemi oamenii la muncă sau preferi munca la distanță), înseamnă că ai contribuit și la susținerea turismului în țară, la redresarea economiei în ansamblul ei”, a spus premierul într-o postare video pe pagina sa de Facebook.

Experții Matador Network au explicat, la rândul lor, că un weekend prelungit va permite cetățenilor țării să călătorească mai mult prin țară, compensând, astfel, pierderile înregistrate de piața turismului din Noua Zeelandă din cauza închiderii granițelor.

Citește și Premier, lăsat la ușa cafenelei: A încălcat propriile dispoziții

”Cu siguranță Noua Zeelandă va putea trece la o săptămână de lucru redusă la patru zile”, a completat Andrew Barns, fondatorul Perpetual Guardian. ”Va fi o strategie de repunere pe picioare a economiei și, în special, de refacere a segmentului turistic, extrem de afectat și focusat pe piața internă”, a spus omul de afaceri.

Perpetual Guardian, care numără 200 de angajați a optat în favoarea unui asemenea regim redus de muncă încă din 2018

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel