Noul guvern al Germaniei ia cu asalt economia! Așa nu se mai poate
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Noul cancelar german, Olaf Scholz, pornește în forță
Noul cancelar german, Olaf Scholz, pornește în forță
Noul guvernul al Germaniei s-a pus deja pe treabă. Cu temele făcute, planuri elaborate și cu multă ambiție și încredere, coaliția de centru-stânga a cancelarului Olaf Scholz consideră că este cazul ca economia țării să fie supusă unui amplu proces de modernizare.

Cum? În primul rând prin combaterea efectelor schimbărilor climatice. În acest scop vor fi alocate 60 de miliarde de euro. Noul ministru de finanțe, Christian Lindner, a declarat că "este vorba despre o investiție în viitor, iar cele 60 de miliarde de euro vor impulsiona economia", care încă se recuperează după pandemia de coronavirus. 

Banii vor fi direcționați către un fond de stat special, care se va numi Fondul pentru climă și transformare și vor fi folosiți pentru a finanța proiecte care vizează combaterea schimbărilor climatice și îmbunătățirea infrastructurii țării.

Lindner a declarat, potrivit ABC, că împrumuturile  pentru 2021 va rămâne la nivelul de 240,2 miliarde de euro, așa cum a fost planificat de guvernul anterior. Autorizația de credit, care nu a fost încă pusă în aplicare, va fi utilizată pentru a obține fonduri suplimentare.

Citește și COVID-19. Al ȘASELEA val al pandemiei face RAVAGII în Spania

Citește și Noul guvern din Germania vrea să impună vaccinarea obligatorie

Ministrul și partidul liberal ”Democrații Liberi”, cea mai mică dintre cele trei formațiuni politice ale coaliției de guvernare, au exclus orice creștere de taxe și au insistat asupra unor reguli care să limiteze asumarea de noi datorii în viitor. Aceste reguli au fost suspendate pe durata pandemiei. În același timp, coaliția are planuri ambițioase de a extinde utilizarea energiei regenerabile și de a investi în modernizarea infrastructurii digitale și a altor infrastructuri din Germania.

Pandemia de coronavirus a împiedicat Germania să își atingă obiectivele ambițioase de eliminare treptată a combustibililor fosili din sistemul său energetic. În august, analiștii de la Agora Energiewende au constatat că statul trebuie să apeleze agresiv la centralele electrice pe cărbune și pe gaz pentru a satisface cererea crescută.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

OpenAI va detecta imaginile create cu AI generativă

Concret, este vorba despre un instrument nou al celor de...

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

De ce americanii vor să interzică TikTok

TikTok și proprietarul rețelei de socializare,...

Porturile belgiene, invadate de mașini electrice chinezești

Consecință a volumului impresionant de producție al...

Bijuterii: Richemont achiziționează grupul italian Vhernier

Gigantul elvețian Richemont, proprietar printre altele...


pixel