Noul Renault Scenic: "Totul s-a schimbat, mai puțin numele" VIDEO

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Noul Scenic
Noul Scenic
A cincea generație a modelului Renault Scenic a fost prezentată luni la Salonul Auto de la Munchen și este gata să devină un simbol al "Made in France", scrie presa din Hexagon.

Construit la uzina Renault ElectricCity din Douai, noul Scenic E-Tech va intra pe mâna dealerilor de pe Bătrânul Continent la începutul anului viitor, cu posibilitatea de a alege între două propulsoare cu emisii zero, ambele alimentate de baterii LG nichel-manganese-cobalt (NMC).

Luca de Meo, directorul general al Renault a declarat că este încântat că poate produce noul Scenic în Franța: "Este pariul pe care ni-l asumăm, este o bătălie zilnică. Echipa este foarte motivată pentru că vrem să arătăm, cu Alpine, Megane și Renault 5, că putem fi competitivi în Franța. Este o bătălie pe care trebuie să o ducem dacă vrem să evităm deșertificarea industriei auto europene."

Versiunea standard este echipată cu un motor electric frontal care dezvoltă 125 kW (170 CP) și își extrage energia dintr-o baterie de 60 kWh care poate asigura o autonomie de peste 420 km conform ciclului WLTP. Încărcătorul rapid DC poate furniza până la 130 kW, cu un timp 0-100 km/h de 9,3 secunde și o viteză maximă de 150 km/h pentru această versiune.

Scenic E-Tech cu autonomie extinsă este echipat cu un motor mai puternic, care dezvoltă 160 kW (220 CP) și un cuplu de 300 Nm, fiind în același timp alimentat de o baterie mai mare, de 87 kWh, care oferă o autonomie estimată de peste 620 km, conform ciclului WLTP.

Viteza de la zero la 100 km/h se realizează în 8,4 secunde, iar viteza maximă este de 170 km/h. Ambele versiuni pot fi reîncărcate cu curent alternativ la o putere maximă de 22 kW. Ceea ce este interesant este că ambele baterii sunt alcătuite din module individuale care pot fi ușor de înlocuit și reparat individual, potrivit Renault.

Materiale reciclabile

Când vine vorba de respectul pentru mediu, cea de-a cincea generație Scenic nu duce lipsă de atuuri, încorporând până la 80% materiale reciclate pentru structura planșei de bord, 26% materiale reciclate pentru habitaclu, covoare realizate din sticle de plastic reciclate în proporție de 97%, precum și tapițerii (99,5%) fără piele, bineînțeles.

Acoperișul panoramic din sticlă opacă Solarbay este, de asemenea, fabricat din 50% deșeuri, în timp ce 37% din toate componentele metalice ale mașinii sunt realizate din materiale reciclate. Capota și ușile sunt realizate din aluminiu reciclat în proporție de 40%. Renault utilizează un sistem în circuit închis în care deșeurile sunt sortate, compactate și returnate furnizorului, care le introduce înapoi în lanțul său de producție.

Youtube video image

La interior, noul Scenic E-Tech Electric oferă cinci locuri, o podea complet plată și aproape 38,7 litri de spațiu de depozitare repartizat în toată cabina. Numai cotiera din spate oferă 3,6 litri de spațiu de depozitare și include suporturi rabatabile pentru smartphone-uri sau tablete, două suporturi pentru băuturi și două prize USB-C. Măsurând 4,4 metri lungime, 1,8 metri lățime și 1,5 metri înălțime, noul Renault Scenic are un volum al portbagajului de 545 de litri și cântărește 1.842 kg pentru versiunea de 87 kWh.

În ceea ce privește siguranța, noul vehicul electric de familie este echipat cu peste 30 de sisteme de asistență pentru șofer și funcții de siguranță, inclusiv controlul adaptiv al vitezei de croazieră sensibil la context, Stop & Go și centrarea pe bandă. În fine, în ceea ce privește prețul său, Luca de Meo insistă că va rămâne în aceeași gamă cu rivalii săi: "Va fi puțin sub 40.000 de euro, dar vom fi mai preciși la sfârșitul anului. În ceea ce privește costul total de proprietate, este comparabil cu o mașină hibridă din aceeași categorie"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Lingouri de aur / FOTO: Freepik
Sebastian Burduja. Foto: Crisan Andreescu
Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz
Marcel Ciolacu

Guvernul prelungește plafonarea prețului la energie

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...

Cu mâna întinsă / FOTO: Wikipedia
Copil
Lucrător din industria petrolieră / FOTO: Freepik

Grupul MOL a semnat o înţelegere cu Kazmunaygas

Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...

Trenul nou a rămas în gară
Industrie. Foto: Pexels.com
Nvidia / FOTO: Freepik
LM 400 / FOTO: Flichr

Lockheed Martin lansează un nou vehicul spațial

Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...

Marcel Boloș / Foto: Inquam Photos / George Călin
Dolari / sursa foto: Freepik.com

pixel