Nouriel Roubini: Nu crede că economia globală se va recupera
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Nouriel Roubini își explică punctul de vedere
Nouriel Roubini își explică punctul de vedere
 Economistul american Nouriel Roubini nu crede că economia globală se va recupera rapid și consideră că situația gravă va produce o vară de proteste în Statele Unite și o perioadă foarte dificilă pentru Europa, conform unui inteviu acordat revistei Der Spiegel.

Roubini spune că actuala criză depășește Marea Depresiune din anii 1930, economia mondială s-a prăbușit în câteva săptămâni, și numai în Statele Unite peste 40 de milioane de oameni sunt șomeri.

Economistul nu crede într-o recuperare în formă de V, în ciuda pachetelor uriașe de stimulare economică, iar o eveentuală creștere în a doua jumătate a anului va fi o amăgire. „Economia a scăzut atât de abrupt încât este practic inevitabil că va reveni la un moment dat. Dar asta nu va compensa în niciun fel accidentul. Chiar la sfârșitul anului 2021, economia Statelor Unite va fi în continuare sub nivelul de la începutul anului 2020....Și rata șomajului se va reduce la 16 sau 17 la sută - în timpul crizei financiare a fost de doar 10 la sută. Crearea de locuri de muncă în luna mai a fost de numai 2,4 milioane după ce 42 de milioane și-au pierdut locurile de muncă în ultimele luni. Iar rata șomajului real este mult mai mare decât cea măsurată oficial”.

Citește mai departe pe DCNews: Roubini: Prețurile vor exploda. Urmează o vară de proteste

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

Rusia intenționează să reia exporturile de benzină

Rusia intenționează să ridice interdicția privind...


pixel