Astfel, Jeff Bezos, Nvidia Corp. dar și alte nume mari din domeniul tehnologiei investesc într-o afacere care dezvoltă roboți asemănători cu oamenii, potrivit unor persoane care cunosc situația, în cadrul unei lupte pentru a găsi noi aplicații pentru inteligența artificială, notează Bloomberg.
Startup-ul Figure AI Inc. - susținut și de OpenAI și Microsoft Corp. - strânge aproximativ 675 de milioane de dolari într-o rundă de finanțare care are o evaluare înainte de a fi investită de aproximativ 2 miliarde de dolari, au declarat persoanele, care au cerut să nu fie identificate deoarece este vorba despre o chestiune privată. Prin intermediul firmei sale Explore Investments LLC, Bezos a alocat 100 de milioane de dolari. Microsoft investește 95 de milioane de dolari, în timp ce Nvidia și un fond afiliat Amazon.com Inc. oferă fiecare 50 de milioane de dolari.
Roboții constituie o nouă frontieră critică pentru industria inteligenței artificiale, permițându-i să aplice tehnologia de ultimă oră la sarcini din lumea reală. La compania Figure, inginerii lucrează la un robot care arată și se mișcă precum un om. Compania a declarat că speră ca mașina sa, numită Figure 01, să poată efectua munci periculoase care nu sunt potrivite pentru oameni și că tehnologia sa va contribui la reducerea deficitului de forță de muncă.
Sunt implicate și alte companii de tehnologie. Divizia de capital de risc a Intel Corp. investește 25 de milioane de dolari, iar LG Innotek oferă 8,5 milioane de dolari. Grupul de investiții al Samsung, între timp, a angajat 5 milioane de dolari. Printre susținători se numără și firmele de risc Parkway Venture Capital, care investește 100 de milioane de dolari, și Align Ventures, care oferă 90 de milioane de dolari.
ARK Venture Fund participă și el, punând 2,5 milioane de dolari, în timp ce Aliya Capital Partners investește 20 de milioane de dolari. Printre ceilalți investitori se numără Tamarack, cu 27 de milioane de dolari, Boscolo Intervest Ltd., care investește 15 milioane de dolari, și BOLD Capital Partners, cu 2,5 milioane de dolari.
OpenAI, care la un moment dat a luat în considerare achiziția Figure, investește 5 milioane de dolari. Bloomberg News a relatat în ianuarie despre runda de finanțare, care a demarat cu Microsoft și OpenAI ca investitori principali inițiali. Aceste nume mari au ajutat la atragerea afluxului de bani din partea celorlalte entități. Cele 675 de milioane de dolari strânse reprezintă o creștere semnificativă față de cele 500 de milioane de dolari solicitate inițial de Figure.
Reprezentanții Figure și ai investitorilor săi au refuzat să comenteze sau nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii.
Persoanele care au cunoștință despre acest subiect se așteaptă ca investitorii să vireze fondurile către Figure AI și să semneze acorduri oficiale luni, dar cifrele s-ar putea schimba pe măsură ce se stabilesc detaliile finale. Evaluarea de aproximativ 2 miliarde de dolari este pre-money, ceea ce înseamnă că nu ia în calcul capitalul pe care Figure îl strânge.
În luna mai a anului trecut, Figure a strâns 70 de milioane de dolari într-o rundă de finanțare condusă de Parkway. La vremea respectivă, directorul executiv Brett Adcock a declarat: "Sperăm că suntem unul dintre primele grupuri care va aduce pe piață un umanoid care poate fi cu adevărat util și care poate desfășura activități comerciale".
Industria roboticii cu inteligență artificială a fost ocupată în ultima vreme. La începutul acestui an, start-up-ul norvegian de robotică 1X Technologies AS, susținut de OpenAI, a strâns 100 de milioane de dolari. Sanctuary AI, cu sediul în Vancouver, dezvoltă un robot umanoid numit Phoenix. Iar Tesla Inc. lucrează la un robot numit Optimus, Elon Musk numindu-l unul dintre cele mai importante proiecte ale sale.
Agility Robotics, pe care Amazon a sprijinit-o în 2022, are roboți în teste la unul dintre depozitele retailerului. Bezos - a doua cea mai bogată persoană din lume, potrivit clasamentului Bloomberg Billionaires Ranking - a fost director executiv al Amazon până în 2021 și rămâne președinte. Averea sa netă este estimată la 197,1 miliarde de dolari.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Aprovizionarea cu apă în...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
Câştigul salarial mediu net...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...