Nvidia, aprope de o evaluarea de 2 triliolane de dolari
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Foto: NVIDIA
Foto: NVIDIA
Acțiunile producătorului de cipuri au crescut vineri cu 0,4% și au închis la o evaluare de 1.970 de miliarde de dolari, după ce au depășit pentru scurt timp pragul de 2.000 de miliarde de dolari în tranzacțiile intraday, indică Bloomberg.

Câștigul consolidează poziția Nvidia ca fiind a patra cea mai valoroasă companie din lume, după ce a crescut cu aproape 60% de la începutul anului, cu o capitalizare de piață care se află doar în urma Microsoft Corp, Apple Inc. și Saudi Aramco.

Nvidia Corp. este pe cale să devină prima firmă de semiconductori cu o evaluare de 2.000 de miliarde de dolari, o altă piatră de hotar în ascensiunea sa ca cel mai mare beneficiar al unei curse către acțiunile legate de inteligența artificială din ultimul an.

În timp ce Apple și Microsoft au avut nevoie de mai mult de doi ani pentru a trece de la 1.000 de miliarde de dolari la 2.000 de miliarde de dolari, Nvidia este pe cale să realizeze acest lucru în mai puțin de un an, în timp ce acțiunea profită de frenezia AI de pe Wall Street.

Acțiunile Nvidia au crescut după ce a raportat rezultate spectaculoase care au reafirmat pariurile Wall Street privind potențialul tehnologiilor sale de inteligență artificială. Producătorul de cipuri a oferit, de asemenea, previziuni peste așteptări, determinate de cheltuielile pentru inteligență artificială la cei mai mari clienți ai săi, inclusiv Meta Platforms Inc.

Nvidia domină piața cipurilor grafice concepute pentru sarcinile de calcul complexe necesare pentru a alimenta aplicațiile de inteligență artificială pe care companiile se grăbesc să le dezvolte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Ahold Delhaize deschide un hub tech în București

Distribuitorul belgiano-olandez vrea să facă din...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

BNR: Câţi bani au românii în depozitele bancare

Banca Naţională a României a publicat cifrele privind...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel