Nvidia bate noi recorduri la bursă. Compania cu cea mai rapidă creștere din istoria Wall Street
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Nvidia / Sursa: flickr.com
Nvidia / Sursa: flickr.com
Gigantul din domeniul tehnologic a avut joi cea mai mai prolifică zi la capitolul creștere a capitalizării de piață din istoria bursei americane. 

Marele producător de cipuri dedicate industriei de inteligență artificială, Nvidia, a câștigat joi 277 miliarde de dolari la valoarea bursieră, cea mai mare creștere pe parcursul unei zile din istoria bursei de pe Wall Street.

Acest success vine în contextul în care compania a publicat raportul trimestrial a cărui valori a depășit așteptările analiștilor, sporind interesul investitorilor pentru inteligența artificială.

Acțiunile companiei au urcat cu 16,4% închizând la 785,38 dolari, un record care a ridicat capitalizarea bursieră a companiei la 1.960 de miliarde de dolari, arată Reuters.

Rezultatele companiei cu sediul în Santa Clara, California, au provocat un entuziasm crescu la nivel global pentru acțiunile tehnologice legate de inteligența artificială, propulsând principalii indici S&P 500 în SUA, STOXX 600 în Europa și Nikkei în Japonia.

Astfel, investitorii au tranzacționat acțiuni Nvidia în valoare de 65 de miliarde de dolari, reprezentând aproape o cincime din totalul tranzacțiilor cu acțiuni S&P 500.

Creșterea de o zi a valorii bursiere a Nvidia a fost cea mai mare din istoria Wall Street, depășind cu ușurință câștigul record de 196 de miliarde de dolari înregistrat de Meta Platforms pe 2 februarie, după ce compania mamă a Facebook a lansat primul dividend și a realizat câștiguri solide.

Creșterea valorii de piață a Nvidia de joi a eclipsat, de asemenea, întreaga valoare a Coca-Cola la 265 de miliarde de dolari.

Câștigul său a făcut ca Nvidia să devină a treia cea mai valoroasă companie de pe piața bursieră americană, devansând Amazon, și Alphabet, care deține Google.

În luna mai a anului trecut, compania s-a alăturat topului giganților din domeniul tehnologiei a căror valoare de piață depășește suma de 1 trilion de dolari.

Nvidia a raportat miercuri venituri de 22,1 miliarde de dolari pentru trimestrul al patrulea, încheiat la sfârșitul lunii ianuarie a acestui an, în creștere cu 22% față de trimestrul anterior și cu 265% față de anul trecut. Creșterea veniturilor a fost susținută de cererea puternică de cipuri AI pentru servere, în special de cele mai puternice modele de cipuri denumite "Hopper", precum H100.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Ahold Delhaize deschide un hub tech în București

Distribuitorul belgiano-olandez vrea să facă din...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

BNR: Câţi bani au românii în depozitele bancare

Banca Naţională a României a publicat cifrele privind...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel