O nouă atracție la Tokyo, unde nopțile devin și mai luminoase - VIDEO
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Tokyo / FOTO: Freepik
Tokyo / FOTO: Freepik
O atracție menită să atragă un număr și mai mare de turiști. 

Impunătoarele turnuri care adăpostesc sediul Guvernului Metropolitan al orașului Tokyo vor fi luminate de cea mai mare frescă video din lume, care ar trebui să devină, în opinia oficialilor niponi, noua atracție turistică a capitalei Japoniei. 

Un stol de păsări, motive tradiționale și fotografii ale celor mai diferite monumente, inclusiv Muntele Fuj. Toate se regăsesc în imaginile care împodobesc blocurile-turn în cadrul unui spectacol nocturn bazat pe tehnica de video-mapping, aceste proiecții audiovizuale care animă toate tipurile de volume. Spectacolul de lumini a debutat luni, ceremonia oficială, cu un spectacol de muzică instrumentală, derulându-se însă duminică. 

Număr record de turiști străini

Guvernul Metropolitan din Tokyo (TMG) speră că luminile strălucitoare proiectate pe emblematica sa clădire cu turnuri gemene, situată în districtul central Shinjuku, vor „adăuga un plus de culoare” capitalei pe tot parcursul anului. Primăria, care a deschis deja accesul publicului pe platformele de la ultimele etaje ale celor două construcții, platforme cu ferestre uriașe și care oferă o panoramă a orașului, speră să creeze o nouă atracție turistică.

Numărul de vizitatori în Japonia a crescut după redeschierea frontierelor odată cu sfârșitul pandemiei de coronavirus. În decembrie, a fost consemnat un număr record de turiști străini care au vizitat Japonia. 

Guinness World Records a certificat atracția, numită „Tokyo Night and Light”, drept „cea mai mare proiecție arhitecturală permanentă”, a precizat TMG.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel