O nouă versiune a aplicației Revisal. Modificări. Recomandarea autorităților
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Actuala versiune a fost lansată în 2020, cea nouă va intra în funcțiune începând de luni. 

Prin urmare, versiunea 6.0.9 a aplicației Revisal va putea fi descărcată, instalată și folosită de angajatori începând din 10 aprilie 2023. În acest context, autoritățile de resort recomandă să fie făcută o copie de siguranță a bazei de date înainte de a face trecerea la noua versiune.

„Începând cu data de 10 aprilie 2023, va fi disponibilă o nouă versiune a aplicației Revisal - 6.0.9. După această dată, transmiterea registrului va putea fi efectuată numai pentru fișiere de tip .RVS generate sau validate prin versiunile 6.0.8 sau 6.0.9 ale aplicației Revisal. Angajatorii care în prezent utilizează versiunea Revisal 5.0.8 nu vor putea transmite registrul. Pentru actualizarea aplicației Revisal, este recomandat să urmați instrucțiunile cuprinse în ghidul de instalare şi utilizare. Pentru securitatea datelor, este indicat ca, înainte de orice operaţiune legată de instalarea unei noi versiuni a aplicaţiei Revisal, să efectuați o copie de siguranță a bazei de date”, scrie în anunțul făcut de Inspecția Muncii.

Totodată, este bine de știut că portalul Reges, pentru transmiterea online a registrului general de evidență a salariaților, va fi indisponibil în intervalul 7 aprilie (ora 14:00) - 8 aprilie (ora 14:00), din cauza unor lucrări de mentenanță.

Iată care vor fi principalele noutăți la aplicația Revisal:

1. Posibilitatea de înregistrare a oricăror contracte suspendate, indiferent de normă (respectând temeiurile și regulile de suspendare), sau a oricaror contracte active cu normă întreagă, pentru un angajat, acoperind următoarele scenarii:

- toate contractele unui angajat pot fi cu normă întreagă și suspendate;

- un contract cu normă întreagă poate fi activ, restul contractelor, indiferent de norma și de numărul lor, pot fi suspendate;

- un angajat poate să aibă un singur contract cu normă întreagă la același angajator;

- un angajat poate să aibă mai multe contracte active cu normă întreagă la angajatori diferiți, cu respectarea prevederilor legale;

2. Raportul per salariat evidențiază reactivarea înregistrată în istoricul contractului, iar această operațiune nu este ignorată în cadrul mecanismului de constituire a intervalelor de vechime;

3. Actualizarea nomenclatorului coduri COR: coduri modificate, denumiri modificate, ocupații noi, 66 de coduri eliminate (în urma unor multiple modificări din anii recenți);

4. Actualizarea nomenclatorului naționalitate pentru Marea Britanie, în privința cetățeniei pentru salariații activi și angajatori persoane fizice ce provin din Marea Britanie.

Citește și Angajatorul poate opri bani din salariu. Dar cu o singură condiție

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ceasul de 10.000 de euro care a făcut furori la Cannes

La deschiderea Festivalului de Film de la Cannes,...

Câți bugetari numără România. Numărul lor a scăzut

Numărul lor a scăzut în februarie și, iată, s-a mai...

Care sunt cele mai mari companii listate la bursa olandeză

Printre multele altele, Țările de Jos sunt cunoscute...

Schimbări pe WhatsApp: Ce se va întâmpla în luna iunie

Care sunt surprizele lunii iunie. Un detaliu: multă...

Incendiile care au aprins prețul petrolului

Cursul petrolului a încheiat în creștere ultima sesiune...

De ce cumpără SUA milioane de barili de petrol. Analiză

Procedând ca atare, Statele Unite rezolvă, practic, două...

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...


pixel