Este şi cazul unei studente din românia care cere sfaturi despre ce ar putea să mănânce timp de o săptămână cu 150 de lei.
La un calcul rapid, studenta are 21,50 de lei/zi pentru mâncare.
"Bună tuturor! Am văzut postarea cu bugetul de 100 de lei asa ca revin cu o noua întrebare. Eu sunt studenta iar în cămin dețin doar un cuptor cu microunde, frigider și toaster. Cu un buget de 100-150 lei pe săptămână cum sa îmi împart mâncarea? Sa mănânc cât mai sănătos chiar și dacă nu e gatita", a scris studenta pe grupul de Facebook Buget de familie.
În comentarii, studenta a primit mai multe sfaturi care să o ajute.
"Recomandare: ovaz/lapte/miere simplu sau cu fructe. Punga de ovaz este 3,5 lei la lidl sau 6.5 ron mega- 500 gr, o portie ar trebuie sa contina 60g de ovaz, 100-110 de lapte sau apa, 1 lingura miere..si 100 g fructe. Pranz/cina- poti lua wrapuri de la kaufland, marca lor: 4.4 ron- 6 lipii in care poti pune legume , branza- sa poti ajunge la un nr proteic necesar."
"Ai putea sa cumperi ceva impreuna cu colegele si iesiti si mai bine..."
"În microunde eu fac mămăligă pt o porție( 4 linguri faina acoperit plus un deget apa intr-un vas inalt și larg 4 min)gris cu lapte ,cartofi copți ( 5 minute).pe plita oua ,paste ,sosuri rosii/ albe cu chefir în loc de smantana la sticla de 1 l,orez( îl pui intr-o punguța de plastic înodata și faci gauri cu furculița ca sa nu se prindă de fundul oalei și sa îl strecori ușor)", sunt câteva dintre comentarii.
Factura la energie pe decembrie. Enel, anunţ important pentru clienţi
Miercuri, Hidroelectrica a anunțat când va trimite facturile către clienții întreprinderii. Joi, a venit rândul companiei ENEL să vină cu o serie de precizări referitoare la facturile pe luna decembrie.
Pe fondul haosului legislativ pe această temă, ENEL a anunțat că va trimite facturi la energie electrică doar pentru prima jumătate a lunii.
"Ca urmare a acestor modificări, și noi, la rândul nostru, este necesar să modificăm sistemul informatic.
De aceea, facturile emise zilele acestea includ consumul tău estimat din perioada 1-15 decembrie 2022, urmând ca, după finalizarea actualizării sistemului, următoarea factură să includă diferența de consum pe luna decembrie (16–31 decembrie 2022, când se aplică alte prevederi față de prima jumătate a lunii) și consumul aferent lunii ianuarie 2023.
Nu trebuie să îți faci griji
Plafonarea se va aplica pe fiecare lună în parte, nu se cumulează consumurile, așadar nu trebuie să îți faci griji că vei plăti mai mult decât ți-ai planificat!", a anunțat Enel România.
Astfel, consumul pe ianuarie 2023 se va plăti la prețul plafonat al energiei intrat în vigoare de la 1 ianuarie, care ia în calcul consumul din luna respectivă.
În schimb, cel din intervalul 16-31 decembrie 2022, chiar dacă va apărea în factura emisă în februarie, va fi calculat conform regulilor aplicate în 2022, adică plafonarea se va raporta la consumul lunar mediu din 2021, potrivit Antena3 CNN.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Alegerea lui Donald Trump în...
Agenția Națională de...
România a primit un semnal...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...
Nou-alesul președinte al...
Curs valutar BNR, 21 ianuarie...
Semnal îngrijorător privind...
Evoluţii mixte la Bursa de...
Sindicatul Funcţionarilor...
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Adrian Câciu, fost ministru al...
Donald Trump începe al doilea...
Erdogan negociază cu Putin...
Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...
Șeful Fondului Suveran al...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...