O treime din planetă este închisă turismului. Raport ONU
Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
Turismul are nevoie de o infuzie serioasă de bani
Turismul are nevoie de o infuzie serioasă de bani
Una din trei destinații turistice este complet închisă pentru turismul internațional, se menționează în raportul Organizației Internaționale pentru Turism, Europa și regiunea Asia-Pacific fiind cele mai stricte în acest sens.

Potrivit Organizației Mondiale a Turismului a ONU (OMT), o treime din țările lumii rămân complet închise turiștilor străini, restricții stricte fiind aplicate în special în regiunea Asia-Pacific și în Europa.

Raportul prezintă o imagine de ansamblu cuprinzătoare a reglementărilor în vigoare în  217 de destinații la nivel mondial.

La începutul lunii februarie, 32% din toate destinațiile din întreaga lume (69 de destinații) sunt complet închise pentru turismul internațional. Distribuția este următoarea: 30 de destinații sunt în Asia și Pacific, 15 sunt în Europa, 11 sunt în Africa, 10 sunt în America și 3 sunt în Orientul Mijlociu

În același timp, 34% din destinațiile din întreaga lume sunt acum parțial închise pentru turiști.

Citește și: Eurostat. Economia României, un exemplu demn de urmat

De asemenea se notează o creștere a numărului de destinații în care este obligatorie prezentarea la frontieră a unui test PCR negativ sau test antigen.

Pentru un procent de 32% din toate destinații este obligatorie testarea PCR, adesea combinată cu carantina.

Urmare restricțiilor impuse de statele lumii, în  2020 s-au înregistrat mai puțin cu 1 miliard de sosiri internaționale decât în ​​anul precedent, se mai arată în raport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel