Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Varianta Omicron are 37 de mutații în proteina S a coronavirusului, care joacă un rol cheie în infectarea celulelor umane. În noul lor studiu, oamenii de știință au încercat să afle cum afectează totalitatea mutațiilor capacitatea SARS-CoV-2 de a se lega în mod eficient de celule și de a evita anticorpii neutralizanți care țintesc locurile specifice ale proteinei S.
În acest scop, cercetătorii au creat un virus atenuat care nu se poate multiplica (pseudovirus), care are proteine S pe suprafața învelișului său, caracteristice tulpinilor timpurii ale SARS-CoV-2 și variantei omicron.
Se pare că proteina S a omicron s-a legat de receptorul celular ACE2 de 2,4 ori mai bine decât primele variante ale proteinelor "spike" ale coronavirusului. Oamenii de știință au confirmat, de asemenea, că anticorpii persoanelor care au fost infectate cu tulpini anterioare și cei care au primit unul dintre vaccinurile cel mai frecvent utilizate au avut o capacitate redusă de a bloca infecția.
Anticorpii persoanelor infectate anterior și ale celor care au primit vaccinurile în doză unică au avut o capacitate redusă sau chiar inexistentă de a bloca intrarea în celule a variantei omicron. Anticorpii de la persoanele care au primit două doze de vaccinuri Moderna, Pfizer/BioNTech și AstraZeneca au păstrat o anumită activitate de neutralizare, deși aceasta a fost redusă de un factor de 20-40. La persoanele revaccinate cu o a treia doză de vaccinuri cu ARN, activitatea a scăzut de patru ori.
Citește și Persoanele infectate cu Omicron ar putea auzi primul simptom înainte să îl simtă
Citește și Compania Pfizer, anunț oficial privind vaccinul împotriva OMICRON
Rezultatele testării unui panel mare de anticorpi au arătat că există patru clase mari de anticorpi care au păstrat o capacitate ridicată de neutralizare a omicronului. Fiecare dintre aceste clase vizează una dintre cele patru regiuni ale proteinei S prezente nu numai în tulpinile SARS-CoV-2, ci și în grupul de coronavirusuri înrudite. Această descoperire va contribui la dezvoltarea de noi vaccinuri și medicamente pentru tratarea COVID-19.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...