Pachetul fiscal va fi decis miercuri. Guvernul vrea legiferarea până pe 7 iulie
Guvernul se află în criză de...
Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a lansat un nou proiect de ordin care vizează stabilirea cazurilor speciale de executare silită, precum și structurile abilitate pentru implementarea măsurilor asigurătorii și efectuarea procedurii de executare silită.
Reorganizarea Direcției Generale Executări Silite Cazuri Speciale
Anterior, Direcția Generală Executări Silite Cazuri Speciale a funcționat în cadrul ANAF fără personalitate juridică, având atribuții de implementare a măsurilor asigurătorii și de executare silită în cazurile speciale, inclusiv valorificarea bunurilor sechestrate și/sau confiscate în materie penală și civilă.
Modificările aduse de Hotărârea de Guvern nr. 565/2024
Hotărârea de Guvern nr. 565 din 23 mai 2024, publicată în Monitorul Oficial nr. 487 din 27 mai 2024, a modificat articolul 13^2 din H.G. nr. 520/2013, redefinind modul de activitate al Direcției Generale Executări Silite Cazuri Speciale. Aceasta va desfășura o activitate de coordonare și îndrumare la nivel central, în timp ce structurile regionale și județene vor prelua atribuțiile operative.
Digitalizarea popririlor bancare și la terți
Având în vedere digitalizarea activității de înființare a popririlor bancare și la terți, o parte dintre popririle în cazurile speciale, care pot fi gestionate prin intermediul sistemelor informatice, vor fi emise de organele fiscale care administrează debitorii.
Necesitatea abrogării Ordinului nr. 3744/2015
Modificările legislative și organizatorice au făcut ca Ordinul președintelui ANAF nr. 3744/2015 să nu mai fie compatibil cu structura organizatorică actuală, fiind necesară abrogarea acestuia și adoptarea unui nou ordin care să reflecte noile realități.
Elaborarea noului Proiect de Ordin
În lumina modificărilor aduse de Hotărârea de Guvern nr. 565/2024, ANAF a elaborat un nou Proiect de Ordin al președintelui Agenției, care stabilește cazurile speciale de executare silită și structurile abilitate pentru implementarea măsurilor asigurătorii și efectuarea procedurii de executare silită.
Aceste schimbări urmăresc să optimizeze și să accelereze procedurile de valorificare a bunurilor, asigurând o mai bună coordonare și eficiență în cadrul ANAF.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Guvernul se află în criză de...
RO e-Factura devine obligatorie pentru ONG-uri și...
Ministrul Finanțelor, Alexandru...
Adrian Nicușor Nica a fost desemnat pentru a prelua conducerea Agenției...
Autoritatea de Supraveghere...
Compania britanică Nothing...
RAR avertizează că peste 85.000...
Ciprian Tătăruşanu, fostul...
Curs valutar BNR, 1 iulie 2025.
Germania vrea să salveze...
Activele nete ale celor 248 de...
UE cere eliminarea imediată a...
Administrația Fondului pentru...
La 30 iunie 2025, rezervele valutare la Banca Naţională...
DGAF a identificat o fraudă...
Emmanuel Macron trage un semnal...
Renault ar urma să raporteze în...
Guvernul a adoptat, prin Ordonanță de Urgență, abrogarea...
ANAF informează că a identificat o fraudă de peste 1,3...
Grupul bancar spaniol BBVA a anunţat luni că va merge...
Guvernul României a adoptat...