Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Una dintre principalele misiuni ale noii Comisii Europene este să facă mai mult pentru a ajuta industria europeană să recupereze decalajul față de China și SUA în cursa pentru tehnologiile ecologice, a declarat ministrul spaniol al climei și energiei, Teresa Ribera, una dintre principalele candidate la funcția de șef al politicilor ecologice ale UE.
Teresa Ribera a respins apelurile lansate de unii alți politicieni pentru ca UE să încetinească tranziția ecologică, și a declarat, în schimb, că va fi necesar un efort mai mare pentru a aborda consecințele acesteia asupra cetățenilor și a industriilor.
"Agenda verde este un bun motor pentru a recupera decalajul și pentru a reveni într-o poziție relevantă", a mai ea.
Declarație vine în contextul în care partidele verzi au avut rezultate slabe la alegerile pentru Parlamentul European din această lună, în timp ce partidele de extremă dreapta, sceptice față de politicile climatice, au câștigat mai multe locuri.
Ribera a declarat că viitoarele politici climatice vor fi mai dificile. Dar ea a spus că întârzierea schimbării ecologice a Europei s-ar întoarce în cele din urmă împotriva continentului, prin exemplul că ar supune agricultorii la secete mai extreme și la o căldură mai mare care ar distruge recoltele.
Pe măsură ce concurența globală în domeniul tehnologiilor ecologice se intensifică, Europa adoptă o poziție mai dură față de China. Săptămâna trecută, Bruxelles-ul a anunțat tarife pentru mașinile electrice importate din China și investighează subvențiile chinezești pentru furnizorii de energie eoliană și solară.
Ribera a declarat că viitoarea Comisie ar trebui să consulte industriile locale pentru a înțelege care sunt condițiile care le-ar putea ajuta să "revină în această cursă" cu SUA și China - fie că este vorba de mai multe investiții publice în tehnologii de ultimă generație, fie de reguli birocratice mai simple.
Printre primele sarcini ale următoarei Comisii Europene se numără propunerea unui obiectiv al UE privind clima pentru 2040, pentru a ajuta Europa să se îndrepte spre obiectivul de zero emisii nete în 2050.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...