Obiectivele climatice, o provocare pentru o Comisie Europeană mai sceptică

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Ecologie / FOTO: Freepik
Ecologie / FOTO: Freepik
Liderii țărilor UE se întâlnesc luni la Bruxelles pentru a discuta despre posturile de conducere din cadrul viitoarei Comisii Europene, în care fiecare dintre cele 27 de țări UE va avea câte un membru.

Una dintre principalele misiuni ale noii Comisii Europene este să facă mai mult pentru a ajuta industria europeană să recupereze decalajul față de China și SUA în cursa pentru tehnologiile ecologice, a declarat ministrul spaniol al climei și energiei, Teresa Ribera, una dintre principalele candidate la funcția de șef al politicilor ecologice ale UE.

Teresa Ribera a respins apelurile lansate de unii alți politicieni pentru ca UE să încetinească tranziția ecologică, și a declarat, în schimb, că va fi necesar un efort mai mare pentru a aborda consecințele acesteia asupra cetățenilor și a industriilor.

"Agenda verde este un bun motor pentru a recupera decalajul și pentru a reveni într-o poziție relevantă", a mai ea.

Declarație vine în contextul în care partidele verzi au avut rezultate slabe la alegerile pentru Parlamentul European din această lună, în timp ce partidele de extremă dreapta, sceptice față de politicile climatice, au câștigat mai multe locuri.

Ribera a declarat că viitoarele politici climatice vor fi mai dificile. Dar ea a spus că întârzierea schimbării ecologice a Europei s-ar întoarce în cele din urmă împotriva continentului, prin exemplul că ar supune agricultorii la secete mai extreme și la o căldură mai mare care ar distruge recoltele.

Pe măsură ce concurența globală în domeniul tehnologiilor ecologice se intensifică, Europa adoptă o poziție mai dură față de China. Săptămâna trecută, Bruxelles-ul a anunțat tarife pentru mașinile electrice importate din China și investighează subvențiile chinezești pentru furnizorii de energie eoliană și solară.

Ribera a declarat că viitoarea Comisie ar trebui să consulte industriile locale pentru a înțelege care sunt condițiile care le-ar putea ajuta să "revină în această cursă" cu SUA și China - fie că este vorba de mai multe investiții publice în tehnologii de ultimă generație, fie de reguli birocratice mai simple.

Printre primele sarcini ale următoarei Comisii Europene se numără propunerea unui obiectiv al UE privind clima pentru 2040, pentru a ajuta Europa să se îndrepte spre obiectivul de zero emisii nete în 2050.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Adrian Câciu
Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
Baterii pentru stocarea energiei / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

Exploatare de litiu
Fermieri stau pe o combină agricolă / Foto: Freepik
Vaporul eCSOV

A început marea electrificare a transportului naval

Industria navală face pași importanți către un viitor...

ByteDance, compania mamă a TikTok
Stațiune de schi
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kremlin
SUA vs China
Călin Georgescu / Foto: Inquam Photos / George Călin
Regele Philippe al Belgiei / Foto: UE

pixel