Extras de carte funciară gratis. ANCPI face precizări
Proprietarii de imobile nu vor mai plăti taxa pentru...
Creșterea globală se va tempera de la 2,9% în acest an la 2,7% în 2024, înainte de a se accelera în 2025 la 3,0%, arată Reuters.
"Politica monetară are nevoie de o calibrare atentă pentru a aduce inflația la ținte, minimizând în același timp impactul asupra creșterii. Aceste aprecieri sunt acum mai dificile decât la începutul ciclului, iar riscurile de erori de politică sunt mai mari", a declarat economistul-șef al OCDE, Clare Lombardelli, în cadrul unei conferințe de presă.
OCDE a prognozat că creșterea economică a SUA va încetini de la 2,4% în acest an la 1,5% anul viitor, revizuind în sus estimările din septembrie, când a prezis o creștere economică a SUA de 2,2% în 2023 și de 1,3% în 2024.
OCDE a precizat că riscul de recesiune pentru SUA nu a fost eliminat, având în vedere piețele imobiliare slabe, prețurile ridicate ale petrolului și creditarea lentă.
De asemenea, se așteaptă ca economia Chinei să încetinească pe măsură ce se confruntă cu o bulă imobiliară care se recuperează, iar consumatorii economisesc mai mult în fața unei incertitudini mai mari privind perspectivele.
Creșterea economică în China va încetini de la 5,2% în acest an la 4,7% în 2024 - ambele cu puțin mai mari decât se aștepta în septembrie - înainte de a încetini și mai mult în 2025 la 4,2%, potrivit previziunilor OCDE.
În zona euro, creșterea a fost văzută în creștere de la 0,6% în acest an la 0,9% în 2024 și la 1,1% în 2025, deoarece Germania - cea mai mare economie a regiunii - a ieșit din recesiune în acest an.
Cu toate acestea, OCDE a avertizat că, din cauza nivelului ridicat de finanțare bancară din zona euro, impactul deplin al majorărilor dobânzilor rămâne incert și ar putea să aibă un efect mai complicat asupra creșterii decât se așteaptă.
Între timp, Japonia, singura mare economie avansată care nu a majorat încă ratele dobânzilor în actualul ciclu, ar urma să înregistreze o încetinire a creșterii de la 1,7% în acest an la 1,0% în 2024, înainte de a-și reveni la 1,2% în 2024.
"Guvernele trebuie să acționeze pentru a preveni traiectorii nesustenabile ale datoriei. Reformele necesare includ planuri pe termen mediu pentru a limita deficitele în timp, reducând costul îmbătrânirii populației și pentru a păstra cheltuielile care sunt eficiente", a declarat Lombardelli.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Proprietarii de imobile nu vor mai plăti taxa pentru...
Guvernul a aprobat o schemă de...
Oficialii americani presează...
Cu doar câteva ore înainte de...
Grupaj de știri.
Ministrul Muncii, Simona...
Ministrul Muncii, Simona...
Investitorii au afișat un...
Daniela Dărăban, directorul executiv al Federației...
O măsură ce se va aplica în conformitate cu unordin al...
Ministrul Muncii, Simona...
În 2025, războiul cipurilor...
BNR a comunicat cursul valutar...
Este concluzia unui sondaj Reuters realizat în rândul...
Anunțul a fost făcut marți de guvernul de la Kiev, citat...
Primul trimestru tocmai s-a...
Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol și aliații...
Regina Maria, una dintre cele...
Au scăzut rezervele valutare...
Aurul a atins marți un nou...
Kremlinul a venit cu precizări...
Reuters a realizat o cronologie...
Ministrul Muncii, Familiei, Tineretului și Solidarității...
Norvegia revine pe radarul geopolitic european, pe...
Sebastian Burduja a ţinut să...
Uniunea Europeană se pregătește...
Turismul european spre SUA...