Oficiali ruși au părăsit Coreea de Nord cu drezina
Autor: Oana Pavelescu | 26 feb, 21:18
Coreea de Nord și-a sigilat granițele cu China și Rusia învecinate din cauza pandemiei cu mai mult de un an în urmă.

Ministerul de Externe al Rusiei a declarat joi că mai mulți angajați ai ambasadei sale din Coreea de Nord au urmat o rută neobișnuită - una care a inclus o călătorie cu autobuzul și o călătorie cu o drezină, pentru a ajunge la frontiera țării cu Rusia.

Grupul a inclus al treilea secretar al ambasadei, Vladislav Sorokin, și fiica sa de 3 ani, a declarat ministerul pe pagina sa oficială de Facebook. De asemenea, a postat o fotografie care arăta câțiva copii care stăteau în drezinp lângă valize, cu adulții în spatele lor pe o cale ferată și dealuri înzăpezite în depărtare, scrie The New York Times.

Când grupul a ajuns la un post de frontieră rus în Siberia, au fost întâmpinați de colegi de la Ministerul de Externe și duși la un aeroport din Vladivostok, se spune în postarea oficialului rus.

Nu a fost clar din post dacă grupul a încălcat reglementările nord-coreene sau a întâlnit polițiști sau oficiali de frontieră. Ministerul nu a răspuns la întrebările care solicitau detalii despre respectiva călătorie.

Coreea de Nord și-a închis frontierele în ianuarie 2020 de teama pandemiei de Covid-19 care ar putea lovi grav sistemul de sănătate și așa fragil.

De asemenea, țara a desfășurat trupe de-a lungul frontierei sale cu China cu ordine de a împușcare pe oricine care ar traversa granița, pentru a preveni contrabandiștii să aducă coronavirusul.

Kim Jong-un a declarat vara trecută că nu va accepta ajutorul internațional după inundații devastatoare din țara sa, de teamă că ajutorul din exterior ar putea aduce virusul, a informat presa de stat.

Dar liderul de la Phenian este dispus să importe vaccinuri anti Covid-19. Potrivit unui raport efectuat luna aceasta de Covax, un grup internațional care a negociat dozele de vaccin, Coreea de Nord este de așteptat să primească aproape două milioane de doze de vaccin AstraZeneca până la jumătatea acestui an.

Presa de stat nord-coreeană insistat mult că țara nu are cazuri confirmate de Covid-19, dar experții externi sunt sceptici.

Ştiri Recomandate

LOTO. Numerele CÂȘTIGĂTOARE la tragerea de duminică

Reportul cel mai mare de la tragerea Loto de duminică a...

Vaccinul COMESTIBIL! Se află deja în testare preclinică

Oamenii de știință de la Institutul de Medicină...

Scandalul diplomaților: Moscova avertizează Cehia

Rusia a denunţat duminică drept o "provocare" expulzarea...

Cutremur în România, duminică, la ora 13,03

Un cutremur cu magnitudinea 3,8 pe Richter s-a produs...

România, locul șase la producția de grâu în UE

România a ocupat locul şase în Uniunea Europeană (UE) în...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro