Oficiali ruși au părăsit Coreea de Nord cu drezina
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Coreea de Nord și-a sigilat granițele cu China și Rusia învecinate din cauza pandemiei cu mai mult de un an în urmă.

Ministerul de Externe al Rusiei a declarat joi că mai mulți angajați ai ambasadei sale din Coreea de Nord au urmat o rută neobișnuită - una care a inclus o călătorie cu autobuzul și o călătorie cu o drezină, pentru a ajunge la frontiera țării cu Rusia.

Grupul a inclus al treilea secretar al ambasadei, Vladislav Sorokin, și fiica sa de 3 ani, a declarat ministerul pe pagina sa oficială de Facebook. De asemenea, a postat o fotografie care arăta câțiva copii care stăteau în drezinp lângă valize, cu adulții în spatele lor pe o cale ferată și dealuri înzăpezite în depărtare, scrie The New York Times.

Când grupul a ajuns la un post de frontieră rus în Siberia, au fost întâmpinați de colegi de la Ministerul de Externe și duși la un aeroport din Vladivostok, se spune în postarea oficialului rus.

Nu a fost clar din post dacă grupul a încălcat reglementările nord-coreene sau a întâlnit polițiști sau oficiali de frontieră. Ministerul nu a răspuns la întrebările care solicitau detalii despre respectiva călătorie.

Coreea de Nord și-a închis frontierele în ianuarie 2020 de teama pandemiei de Covid-19 care ar putea lovi grav sistemul de sănătate și așa fragil.

De asemenea, țara a desfășurat trupe de-a lungul frontierei sale cu China cu ordine de a împușcare pe oricine care ar traversa granița, pentru a preveni contrabandiștii să aducă coronavirusul.

Kim Jong-un a declarat vara trecută că nu va accepta ajutorul internațional după inundații devastatoare din țara sa, de teamă că ajutorul din exterior ar putea aduce virusul, a informat presa de stat.

Dar liderul de la Phenian este dispus să importe vaccinuri anti Covid-19. Potrivit unui raport efectuat luna aceasta de Covax, un grup internațional care a negociat dozele de vaccin, Coreea de Nord este de așteptat să primească aproape două milioane de doze de vaccin AstraZeneca până la jumătatea acestui an.

Presa de stat nord-coreeană insistat mult că țara nu are cazuri confirmate de Covid-19, dar experții externi sunt sceptici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel