Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Nissan / FOTO: Unsplash
Nissan / FOTO: Unsplash
Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Nissan Motor, al treilea producător auto japonez ca mărime, a ajustat în scădere estimările privind profitul anual cu 14,5%, menționând vânzările sub așteptări și alți factori, conform informațiilor furnizate de Kyodo și Reuters.

În anul fiscal care se încheie la 31 martie 2024, se preconizează că Nissan va înregistra un profit operațional de 530 miliarde de yeni (echivalentul a aproximativ 3,43 miliarde de dolari), o scădere față de prognoza anterioară de 620 miliarde de yeni. Cu toate acestea, această cifră ar fi cu 40% mai mare decât profitul operațional înregistrat în anul fiscal precedent, care a fost de 377 miliarde de yeni.

Estimarea pentru profitul net este acum de 370 miliarde de yeni, în scădere față de cifra anterioară de 390 miliarde de yeni.

Nissan estimează că va înregistra vânzări totale de 3,44 milioane de vehicule în anul fiscal care se încheie la 31 martie 2024, după ce, acum două luni, și-a revizuit în scădere prognoza de la 3,55 milioane de unități, în principal din cauza performanțelor slabe din China.

Directorul general Makoto Uchida a explicat că vânzările sunt afectate de intensificarea competiției pe piața din SUA, cutremurul din peninsula Noto și perturbările din transporturile din Marea Roșie. De asemenea, cererea neașteptată pentru mașinile hibride în SUA a afectat vânzările Nissan. Uchida a menționat că compania a decis să ofere sprijin suplimentar furnizorilor afectați de creșterea costurilor.

Proiecțiile pentru vânzările anuale au fost revizuite la 12.600 miliarde de yeni, în creștere față de estimarea anterioară de 12.000 miliarde de yeni.

În luna precedentă, Nissan a anunțat planurile de a lansa 30 de modele noi până în anul fiscal care se încheie în martie 2027 și de a-și crește vânzările globale cu un milion de vehicule. În același timp, compania intenționează să reducă costurile pentru a îmbunătăți profitabilitatea și să dezvolte baterii mai performante.

Obiectivul Nissan este ca, până la sfârșitul deceniului, vehiculele electrice și hibride să reprezinte 60% din vânzările globale, în creștere față de obiectivul anterior de 55% stabilit în februarie 2023.

Dintre cele 30 de modele noi pe care Nissan intenționează să le lanseze în următorii trei ani, 16 vor fi electrificate. Compania intenționează, de asemenea, să reducă costurile la viitoarea generație de vehicule electrice cu 30% până în 2030, pentru a le face competitive în raport cu vehiculele cu motoare cu combustie internă.

Nissan va explora noi parteneriate în SUA și Japonia și va continua să valorifice alianța cu producătorul auto francez Renault și grupul japonez Mitsubishi Motors în Europa și alte regiuni, cum ar fi India și America Latină.

Anul trecut, Nissan a înregistrat vânzări de aproape 3,4 milioane de vehicule la nivel global, în creștere cu aproximativ 5% față de anul 2022.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Slănic, stradă surpată. Evacuare extinsă, decisă de prefect

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat...

Rezervele valutare ale BNR s-au redus

Banca Națională a României a prezentat ultimele cifre. 

Ucraina caută cumpărători pentru zahărul său

Ucraina îşi va epuiza luna viitoarea cota de export de...

Un miliard de euro pentru un coniac!

Cea mai importantă tranzacție din istoria companiei...

Finanțele se vor împrumuta mai puțin în luna mai

Ministerul Finanțelor și-a stabilit programul de...

WhatsApp se transformă! O noutate extraordinară

Asta da, veste! Ce pregătesc cei de la Meta

Mai puțini cozonaci pe piață, dar mai ieftini, anunță ROMPAN

Preşedintele Patronatului Român din Industria de...

Lockheed Martin, contract istoric în Australia

Compania americană Lockheed Martin a anunțat că divizia...

De ce a inventat Guvernul lozul Team România

Până la debutul Jocurilor Olimpice de la Paris mai este...

Număr record de firme radiate în România

În primele trei luni ale anului peste 25.000 de firme au...

Programul de Paște al magazinelor Lidl din România

Cum funcționează magazinele Lidl în zilele Sărbătorilor...

SUA interzic importul de uraniu din Rusia

Senatul american a aprobat marți o lege prin care se...

Plăți de 119 milioane de euro pentru agricultori

Cele mai semnificative plăți, în valoare de 112,7...


pixel