Olaf Scholz va merge în China însoțit de cei mai importanți CEO din Germania

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Cancelarul Olaf Scholz / FOTO: https://www.facebook.com/olafscholz/photos?
Cancelarul Olaf Scholz / FOTO: https://www.facebook.com/olafscholz/photos?
Cei mai importanți oameni de afaceri germani se vor alătura cancelarului Olaf Scholz în vizita sa în China la sfârșitul acestei luni.

Roland Busch, director executiv al Siemens și președinte al Comitetului Asia-Pacific al întreprinderilor germane, se va număra printre directorii executivi care vor participa la călătoria de la sfârșitul săptămânii viitoare, a declarat compania.

Mercedes-Benz, care îi are printre cei doi acționari principali pe Beijing Automotive Group din China și pe președintele Geely Li Shufu, a confirmat, de asemenea, că va participa și directorul general Ola Kaellenius.

Lista de directori de companii care îl acompaniază pe Scholz în această călătorie subliniază statutul Chinei de cel mai mare partener comercial al Germaniei.

De asemenea, China rămâne extrem de importantă pentru industria germană, în special pentru producătorii de automobile, care operează mai multe societăți mixte locale cu parteneri chinezi pe cea mai mare piață auto din lume.

Anul trecut, investițiile directe germane în China au crescut la un nivel record de 11,9 miliarde de euro, ceea ce arată că firmele continuă să investească bani într-o țară pe care Berlinul o consideră unul dintre principalii săi rivali.

Șeful BMW, Oliver Zipse, va călători, de asemenea, cu Scholz, au declarat două surse pentru Reuters. Același lucru este valabil și pentru Miguel Lopez, care conduce conglomeratul industrial german Thyssenkrupp, a declarat producătorul de oțel pentru submarine.

În timp ce cele mai mari firme germane, inclusiv BASF și Volkswagen, continuă să mizeze pe China ca motor de creștere, unele firme mai mici au început să schimbe direcția.

O parte dintre corporațiile germane au început să ia măsuri pentru a-și delimita sau separa din punct de vedere juridic afacerile din China, mergând pe o linie dreaptă între a rămâne angajate pe piață și a se pregăti pentru cel mai rău scenariu în cazul în care Beijingul ar invada Taiwanul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Adrian Câciu
Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
Baterii pentru stocarea energiei / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

Exploatare de litiu
Fermieri stau pe o combină agricolă / Foto: Freepik
Vaporul eCSOV

A început marea electrificare a transportului naval

Industria navală face pași importanți către un viitor...

ByteDance, compania mamă a TikTok
Stațiune de schi
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kremlin
SUA vs China
Călin Georgescu / Foto: Inquam Photos / George Călin
Regele Philippe al Belgiei / Foto: UE

pixel