Ministrul olandez al climei, Rob Jetten, a declarat luni că va lucra în următoarele săptămâni la crearea unei coaliții internaționale pentru a elimina treptat subvențiile și scutirile de taxe legate de utilizarea combustibililor fosili, nocivi pentru mediu și pentru oameni.
"O eliminare imediată a subvențiilor pentru combustibilii fosili este complexă, dar trebuie să ne gândim cu adevărat la ceea ce putem face în anii următori", a declarat Jetten, în timpul unei reuniuni globale a miniștrilor energiei și a grupurilor pentru climă, la Madrid, informează Reuters.
Apelul său vine în urma publicării recente de către guvernul olandez a unui raport care arată că astfel de subvenții pentru companiile industriale din Olanda se ridică la aproximativ 40 de miliarde de euro (42 de miliarde de dolari) pe an.
Raportul a avut ca scop declanșarea unei dezbateri la nivel mondial cu privire la astfel de subvenții, deoarece multe dintre acestea sunt legate de politicile internaționale privind aviația, transportul maritim și alte sectoare. Mulți oameni de știință susțin că emisiile de carbon provenite din utilizarea combustibililor fosili determină schimbările climatice.
"Dacă dorim să eliminăm treptat subvențiile pentru combustibilii fosili și să ne asigurăm că folosim acești bani pentru comunitățile noastre locale și pentru tranziția ecologică, trebuie într-adevăr să accelerăm politicile internaționale privind eliminarea treptată a subvențiilor pentru combustibilii fosili", a declarat Jetten.
"Așadar, în săptămânile următoare voi încerca să întăresc coaliția internațională pentru eliminarea treptată a subvențiilor pentru combustibilii fosili pentru a ne asigura că putem face pașii adecvați și că putem duce mai departe promisiunea pe care am făcut-o deja cu mulți, mulți ani în urmă."
Înaintea următorului summit al ONU privind schimbările climatice, cunoscut sub numele de COP28, programat la Dubai începând cu 30 noiembrie, țările rămân divizate între cei care cer un acord pentru eliminarea treptată a combustibililor fosili care încălzesc planeta și națiunile care insistă să păstreze un rol pentru cărbune, petrol și gaze naturale, care sunt esențiale pentru economiile lor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...
MF sprijină autoritățile locale...
Potrivit celui mai recent...