Într-un dialog cu jurnaliștii de la BBC, Chris O'Shea a precizat că nu el este cel care își stabilește leafa și bonurile, remunerația fiind decisă de un comitet care se ocupă de așa ceva.
În același timp, omul de afaceri că „o sumă de asemenea proporții este greu de justificat” având în vedere dificultățile cu care se confruntă mulți dintre clienții grupului de a-și plăti facturile. BBC precizează, în context, că în Regatul Unit companiile energetice au acumulat restanțe de plată din partea clienților de aproape 3 miliarde de lire sterline.
O'Shea a precizat că a refuzat un bonus de 1,1 milioane de lire sterline în 2021, ținând cont de „greutățile” întâmpinate de clienții Centrica. De altfel, la fel a procedat și în 2020 și 2019 din cauza pandemiei de coronavirus. Când bonusul său din 2022 a fost dezvăluit în martie 2023, Centrica a justificat această plată argumentând că O'Shea a generat „valoare pentru acționari” și a fost capabil să „gestioneze problemele politice și de reglementare”. Compania a mai spus că trebuie să plătească bonusuri pentru a-și atrage și păstra managerii.
Aceste informații cu privire la salariul lui O'Shea au provocat însă controverse, deoarece au venit la scurt timp după publicarea unei investigații jurnaliștice a publicației Times care a dezvăluit că agenții de colectare a datoriilor care lucrau pentru British Gas au intrat în casele persoanelor vulnerabile pentru a introduce cu forță sisteme de plată anticipată.
Aceste sisteme provoacă o întrerupere a alimentării cu energie electrică atunci când nu mai există credit în cont și sunt în general mai scumpe decât contoarele normale, deși sunt folosite de cei mai vulnerabili clienți.
Citește și Care sunt cei mai bine plătiți șefi de stat din Europa?
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Ministerul Dezvoltării,...
Agenția Națională pentru...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Ilie Bolojan a anunţat planul...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...
Nou-alesul președinte al...
Curs valutar BNR, 21 ianuarie...