Șomajul tehnic pentru bugetari. Declarația premierului Orban
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Orice decizie trebuie privită în context european, a spus Orban
Orice decizie trebuie privită în context european, a spus Orban
Guvernul va căuta soluţii pentru ca persoanele vulnerabile, care sunt sub incidenţa legii privind venitul minim garantat, să poată beneficia de măşti în mod gratuit, a anunţat joi prim-ministrul Ludovic Orban. Întrebat în legătură cu șomajul tehnic, premierul a spus că nu mai este contextul necesar. El a vorbit, de asemenea, despre un pașaport de sănătate.

"Purtarea măştii în spaţii închise este foarte utilă pentru că împiedică transmiterea de particule şi reduce posibilitatea de infectare. (...) Preocuparea noastră de la începutul epidemiei a fost să susţinem producătorii români care să introducă în fabricaţie astfel de măşti - e vorba de măştile chirurgicale. Avem deja instalate utilaje noi care au o capacitate semnificativă de producţie, facem inventarierea tuturor companiilor care au primit acordul. Ştiţi că am luat decizia ca la Ministerul Apărării să se face certificarea, autorizarea producătorilor pentru astfel de echipamente, pentru că altfel lucrurile mergeau foarte greu. Vom încerca să asigurăm capacitatea deplină. Pentru persoane, să spun, vulnerabile, care sunt sub incidenţa legii privind venitul minim garantat, vom încerca să găsim o formulă prin care să distribuim aceste măşti, nu contracost", a arătat premierul.

Întrebat de ce nu mai este în actualitate șomajul tehnic pentru bugetari, Ludovic Orban a răspuns: ”„Pentru că ne apropiem de finalul stării de urgență. O mare parte din cei care lucrează în instituții publice sunt implicați în prima linie a bătăliei. Nu poți să renunți la nimeni din MAI. O mare parte din sectorul public este foarte puternic turat. Ne apropiem de finanlul stării de urgență, nu mai e de actualitate”, a motivat șeful Guvernului.

Citește și Orban despre vaccin: Un nou produs va fi lansat pe piață

În ceea ce privește pașaportul de sănătate pentru cei care au dobândit anticorpi, Orban a declarat că nu există încă o decizie finală în această privință. ”Orice decizie trebuie privită în context european. Noi trebuie să ne uităm cu mare atenție la celelalte țări”, a subliniat premierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Norvegia vrea să construiască un tunel pentru ... nave

Un proiect ieșit din comun și estimat la 300 milioane de...

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel