OMICRON. Atenție! Este un SIMPTOM care apare în special la COPII
Autor: Simona Haiduc | 08 dec 2021 / 10:56
Sunt mai mulți specialiști care atrag atenția în acest sens
Sunt mai mulți specialiști care atrag atenția în acest sens
Sunt deja mai multe voci care atenționează în legătură cu aceste simptom care apare în special la copiii care au contractat varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2. O reacție care, printre altele, face diferența între efectele acestei tulpini la adulți și tineri.

Astfel, doctorul american Eugen Thymak a declarat că pacienții la care a fost depistată noua versiune a coronavirusului, dar mai ales copiii, dezvoltă adesea diverse erupții pe corp. Un fenomen care, a precizat specialistul, se manifestă inclusiv în cazul infectării cu varianta delta și care apare și la OMICRON. 

"Copiii au inventat propriile lor expresii, iar în acest caz ei vorbes de degete ”covidate”, care arată de parcă ar fi degerate, arse de ger. Se înregistrează astfel de situații. În plus, există noțiunea de sindrom inflamator multisistemic, care a fost prezent și în tulpinile anterioare - este o complicație a coronavirusului, atunci când apare o erupție cutanată ca o vasculită pe corp. Erupțiile de piele sunt diferite la coronavirus și sunt frecvente", a spus Thymak, citat de presa de specialitate. 

Potrivit precizărilor sale, aceste erupțiile cutanate sunt simptome alarmante și trebuie monitorizate, deoarece severitatea erupției poate spune cum evoluează procesul inflamator din organism.

Citește și Lovitură pentru Pfizer! Anunț pentru cei care au făcut două doze

G Ad:

Citește și Date preliminare despre OMICRON. Anthony Fauci face precizări

Tot despre aceste erupții cutanate a vorbit, la postul de televiziune Sky News, și expertul britanic David Lloyd. Printre altele, el a remarcat că există o diferență între simptomele bolii la adulți și copii. Lloyd a adăugat că, dacă în cazul pacienților adulți procentul celor care prezintă astfel de simptome este destul de redus, la copiii cu OMICRON, el poate ajunge și la 15%, ceea ce este mult din punctul nostru de vedere. Mai ales că multe sunt erupții neobișnuite”, a subliniat specialistul britanic. 

"Profesioniștii din domeniul sănătății învață treptat mai multe despre această tulpină a virusului. Să sperăm că, deși are un ritm de răspândire mai accelerat decât delta, este mai puțin gravă. Dar da, vremurile sunt îngrijorătoare", a conchis specialistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Greva STB are șanse mici să se termine

Șansele ca greva de la STB să se termine sunt foarte...

Testare gratuită COVID-19. Lista completă a farmaciilor

Ministerul Sănătății a modificat lista farmaciilor unde...

Cum afli câți bani ai la Pilonul II de pensii

În România există trei categorii de pensii, Pilonul 1 la...

Curs valutar BNR: Ce se întâmplă cu AURUL, LEUL și EURO

Moneda naţională s-a apreciat vineri în raport cu euro,...

Bloomberg: Renault vrea să-și extindă afacerea din China

Directorul general al Renault, Luca de Meo, s-a săturat...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro