OMICRON. Atenție! Este un SIMPTOM care apare în special la COPII
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Sunt mai mulți specialiști care atrag atenția în acest sens
Sunt mai mulți specialiști care atrag atenția în acest sens
Sunt deja mai multe voci care atenționează în legătură cu aceste simptom care apare în special la copiii care au contractat varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2. O reacție care, printre altele, face diferența între efectele acestei tulpini la adulți și tineri.

Astfel, doctorul american Eugen Thymak a declarat că pacienții la care a fost depistată noua versiune a coronavirusului, dar mai ales copiii, dezvoltă adesea diverse erupții pe corp. Un fenomen care, a precizat specialistul, se manifestă inclusiv în cazul infectării cu varianta delta și care apare și la OMICRON. 

"Copiii au inventat propriile lor expresii, iar în acest caz ei vorbes de degete ”covidate”, care arată de parcă ar fi degerate, arse de ger. Se înregistrează astfel de situații. În plus, există noțiunea de sindrom inflamator multisistemic, care a fost prezent și în tulpinile anterioare - este o complicație a coronavirusului, atunci când apare o erupție cutanată ca o vasculită pe corp. Erupțiile de piele sunt diferite la coronavirus și sunt frecvente", a spus Thymak, citat de presa de specialitate. 

Potrivit precizărilor sale, aceste erupțiile cutanate sunt simptome alarmante și trebuie monitorizate, deoarece severitatea erupției poate spune cum evoluează procesul inflamator din organism.

Citește și Lovitură pentru Pfizer! Anunț pentru cei care au făcut două doze

Citește și Date preliminare despre OMICRON. Anthony Fauci face precizări

Tot despre aceste erupții cutanate a vorbit, la postul de televiziune Sky News, și expertul britanic David Lloyd. Printre altele, el a remarcat că există o diferență între simptomele bolii la adulți și copii. Lloyd a adăugat că, dacă în cazul pacienților adulți procentul celor care prezintă astfel de simptome este destul de redus, la copiii cu OMICRON, el poate ajunge și la 15%, ceea ce este mult din punctul nostru de vedere. Mai ales că multe sunt erupții neobișnuite”, a subliniat specialistul britanic. 

"Profesioniștii din domeniul sănătății învață treptat mai multe despre această tulpină a virusului. Să sperăm că, deși are un ritm de răspândire mai accelerat decât delta, este mai puțin gravă. Dar da, vremurile sunt îngrijorătoare", a conchis specialistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...


pixel