Urmărește dezbaterea live

Omicron. Veste EXTRAORDINARĂ de la Oxford despre vaccinuri
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Varianta Omicron a speriat pe toată lumea
Varianta Omicron a speriat pe toată lumea
Experții Universtirății Oxford au un mesaj liniștitor în contextul isteriei create de varianta Omicron a COVID-19.

Aceștia afirmă că nu există nicio dovadă că vaccinurile existente nu vor oferi o anumită protecție împotriva variantei omicron, în timp ce oamenii de știință se străduiesc să evalueze noua mutație Covid-19.

"În ciuda apariției unor noi variante în ultimul an, vaccinurile au continuat să ofere niveluri foarte ridicate de protecție împotriva formelor grave și nu există până acum nicio dovadă că omicron este diferit", a declarat marți universitatea, conform Bloomberg.

Producătorii de medicamente se grăbesc să își testeze vaccinurile și produsele terapeutice împotriva omicron, în contextul în care există semne că acesta s-ar putea răspândi mai rapid și ar putea să se sustragă protecției vaccinale din cauza numărului mare de mutații pe care le prezintă. Companiile și oamenii de știință au declarat cu toții că va dura câteva săptămâni până când se va cunoaște adevăratul impact, având puține date pe care să se bazeze până acum. 

AstraZeneca Plc, care a dezvoltat împreună cu Oxford un vaccin, a declarat vineri că testează injecția și că desfășoară deja cercetări în țări precum Botswana, unde varianta a fost identificată. Oxford dispune de "instrumentele și procesele necesare" pentru a modifica rapid vaccinul pentru a viza noua tulpină, dacă este necesar, a precizat aceasta. 

Pfizer Inc. a declarat că va ști în următoarele două-trei săptămâni cât de bine rezistă vaccinul său împotriva omicron, în timp ce directorii de top ai Moderna Inc. au reiterat faptul că numeroasele mutații ale variantei sugerează că vor fi necesare noi vaccinuri. 

Îngrijorările Moderna cu privire la perspectivele Omicron au declanșat o cădere a pieței

Șeful autorității europene de reglementare a medicamentelor a declarat marți în Parlamentul European că nu se știe dacă vor fi necesare adaptări, dar că agenției îi va lua între trei și patru luni să autorizeze o nouă versiune.

Varianta omicron a speriat oamenii de știință din cauza numărului mare de mutații pe care le are, mult mai multe decât varianta delta, foarte transmisibilă. Majoritatea modificărilor se referă la proteina spike a virusului, pe care acesta o folosește pentru a intra în celule și care a fost ținta actualei serii de vaccinuri autorizate, ceea ce sporește îngrijorarea.

Acțiunile Astra se tranzacționau cu 0,9% mai puțin la ora 14:40 ora Londrei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...


pixel