OMS avertizează: SARS-CoV-2, un fleac pe lângă ce o să vină

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Nu este primul care lansează un asemenea avertisment
Nu este primul care lansează un asemenea avertisment
Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adanom Ghebreyesus, a prezis apariția unui nou virus distrugător în lume. Oficialul a lansat acest avertisment în cadrul celei de-a 74-a Adunări a OMS, ce-și desfășoară, începând de luni, lucrările la Geneva.

"Nu este ultima dată când lumea se confruntă cu amenințarea unei pandemii. Conform estimărilor evolutive, va exista un nou virus care, potențial, va fi chiar mai contagios și mai mortal decât virusul actual", a spus el. 

Directorul general a reamintit că „principalul motor al pandemiei” îl constituie lipsa de solidaritate internațională și dorința de a împărtăși informații, de a furniza resurse și tehnologie.

În opinia șefului OMS, „dacă se merge pe același drum vechi, se va ajunge la același rezultat - la o lume nepregătită să facă față provoărilor de acest gen, o lume care nu este în siguranță și care nu este corectă”.

"Securitatea lumii necesită existența unui centru de conducere, dar și implicarea tuturor statelor membre”, a spus Ghebreyesus.

Citește și COVID-19. OMS, face bilanțul pandemiei. Cifrele groazei

Pe de altă parte, Gebreyesus a declarat că, în acest moment, specialiștii nu au identificat noi tulpini de infecție cu coronavirus capabile să pună în pericol eficacitatea vaccinurilor și a medicamentelor existente. El a adăugat că, în ultimele săptămâni, a existat o scădere a deceselor cauzate de COVID-19. Cu toate acestea, Ghebreyesus a subliniat că lumea rămâne vulnerabilă în ciuda ritmului de vaccinare.

Adunarea Mondială a Sănătății se desfășoară în perioada 24 mai - 1 iunie în format virtual. Tema sa principală este lupta împotriva pandemiei COVID-19 și prevenirea noilor urgențe globale de sănătate.

Potrivit Universității Johns Hopkins, peste 167 de milioane de cazuri de infecție cu coronavirus au fost detectate în lume, peste 3,4 milioane de oameni au murit. Cea mai mare incidență a fost înregistrată în Statele Unite - peste 33 de milioane de cazuri, India (peste 26,7 milioane), Brazilia (peste 16 milioane), Franța (peste 5,9 milioane) și Turcia (5,1 milioane).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Calcule și verificări / FOTO: Freepik
Tanczos Barna
Foto: Freepik.com

Bursa de la București încheie săptămâna într-o notă pozitivă

Au fost înregistrate și creșteri importante. 

Cupru
Blocuri de locuințe / FOTO: Freepik
Oameni de afaceri / FOTO: Freepik

Investitorii bărbați, mai puțin performanți decât femeile?

Care este concluzia unui studiu realizat pe această temă...

Banca Rusiei / FOTO: Wikipedia
Rachetă / FOTO: Flickr.com
Un motostivuitor transportă o mașină veche / Foto: Arhivă
Sediul Damen din Rotterdam, Olanda
Rompetrol
Tabletă / FOTO: Freepik

După OpenAI și Perplexity, Yahoo este gata să cumpere Chrome

În cadrul procesului antitrust împotriva Google, Yahoo...

Insolvență / FOTO: Freepik
Cătălin Leonte, director general FNGCIMM
BNR
Târg imobiliar
Comerțul en-gros a scăzut / Foto: Freepik
Bursa de la Frankfurt
Ministrul Comerțului din Coreea de Sud, Ahn Duk-geun (centru), alături de Yoji Muto din Japonia (stânga) și Wang Wentao din China (dreapta), la Seul.
Persoană cu handicap / Foto: Freepik
Bună dimineața!
Bursa de la București / FOTO: Facebook
Prof. Mircea Coșea
Papa Fancisc
OMV Petrom / Foto: Oana Pavelescu
Foto: Freepik.com
Biroul unui judecător / Foto: Freepik
Hidroelectrica

pixel