"Nu este ultima dată când lumea se confruntă cu amenințarea unei pandemii. Conform estimărilor evolutive, va exista un nou virus care, potențial, va fi chiar mai contagios și mai mortal decât virusul actual", a spus el.
Directorul general a reamintit că „principalul motor al pandemiei” îl constituie lipsa de solidaritate internațională și dorința de a împărtăși informații, de a furniza resurse și tehnologie.
În opinia șefului OMS, „dacă se merge pe același drum vechi, se va ajunge la același rezultat - la o lume nepregătită să facă față provoărilor de acest gen, o lume care nu este în siguranță și care nu este corectă”.
"Securitatea lumii necesită existența unui centru de conducere, dar și implicarea tuturor statelor membre”, a spus Ghebreyesus.
Citește și COVID-19. OMS, face bilanțul pandemiei. Cifrele groazei
Pe de altă parte, Gebreyesus a declarat că, în acest moment, specialiștii nu au identificat noi tulpini de infecție cu coronavirus capabile să pună în pericol eficacitatea vaccinurilor și a medicamentelor existente. El a adăugat că, în ultimele săptămâni, a existat o scădere a deceselor cauzate de COVID-19. Cu toate acestea, Ghebreyesus a subliniat că lumea rămâne vulnerabilă în ciuda ritmului de vaccinare.
Adunarea Mondială a Sănătății se desfășoară în perioada 24 mai - 1 iunie în format virtual. Tema sa principală este lupta împotriva pandemiei COVID-19 și prevenirea noilor urgențe globale de sănătate.
Potrivit Universității Johns Hopkins, peste 167 de milioane de cazuri de infecție cu coronavirus au fost detectate în lume, peste 3,4 milioane de oameni au murit. Cea mai mare incidență a fost înregistrată în Statele Unite - peste 33 de milioane de cazuri, India (peste 26,7 milioane), Brazilia (peste 16 milioane), Franța (peste 5,9 milioane) și Turcia (5,1 milioane).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Scăderile înregistrate la Bursă...
ANAF a pus în dezbatere o nouă prevedere legislativă...
Laurențiu Neculaescu,...
Preţul cafelei a urcat vineri...
Banca Națională a României a...
Franklin Templeton, renunță la...
Este oare aceasta cea mai...
Datoria administrației publice, cunoscută și ca datoria...
Date publicate de Banca Națională a României.
Guvernul ne-a promis că va...
Băncile comerciale nu au participat vineri la sesiunea...
Pe fondul incertitudinii totale...
Premierul Marcel Ciolacu a avut, vineri, la Palatul...
O anchetă preluată de Reuters...
Dumitru Nancu, directorul...
Analistul financiar Adrian...
O mișcare strategică a premierului Ungariei.
Vineri, 29 noiembrie, de la ora 12:00, Laurențiu...
Începutul zilei aduce subiecte fierbinți din economie,...
Opec+, alianța condusă de...
Mai multe țări europene au...
România se află din nou în topul prețurilor la energie...
Bursa de Valori Bucureşti a închis în scădere pe toţi...
Mediul de afaceri din România...