Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Acest comitet de urgenţă privind COVID-19, prezidat de Didier Houssin, se reuneşte la fiecare trei luni pentru a analiza situaţia.
Ca urmarea a întrunirii sale de săptămâna trecută, a publicat marţi o declaraţie în care subliniază că ''deşi au fost realizate progrese graţie unei utilizări sporite a vaccinurilor împotriva COVID-19 şi a tratamentelor, analiza situaţiei din prezent şi a modelelor de prognoză indică faptul că pandemia este departe de a se fi terminat''.
Acest comitet de urgenţă este acelaşi care, cu prilejul celei de-a doua sa întruniri, pe 30 ianuarie 2020, l-a sfătuit pe directorul general al OMS să declare pandemia o urgenţă de sănătate publică pe plan global, cel mai înalt nivel de alertă din punct de vedere epidemiologic. Ceea ce s-a şi întâmplat.
În declaraţia sa publicată marţi, comitetul precizează că a decis săptămâna trecută ''în unanimitate că pandemia constituie încă un eveniment extraordinar care afectează în continuare sănătatea populaţiilor din lumea întreagă, prezintă un risc de propagare internaţională şi de perturbare a traficului internaţional şi necesită un răspuns internaţional coordonat''.
Un român moare de COVID-19 la fiecare 5 minute
În recomandările sale către state, comitetul se opune în continuare principiului dovezii vaccinării în cazul călătoriilor internaţionale având în vedere distribuţia inechitabilă a vaccinurilor la nivel global.
Solicită totodată statelor să ''recunoască toate vaccinurile care au primit autorizarea pentru utilizare de urgenţă'' din partea OMS.
Până în prezent, OMS a omologat două vaccinuri de tip ARN-mesager - cele produse de Moderna şi Pfizer/BioNTech -, două vaccinuri chinezeşti - produse de Sinopharm şi Sinovac- , vaccinul Johnson&Johnson, precum şi diversele versiuni ale serului AstraZeneca.
Este aşteptată în scurt timp şi o decizie în ceea ce priveşte vaccinul Covaxin, dezvoltat de laboratorul indian Bharat Biotech.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...