Omul din umbra lui Putin a anunțat când va folosi Rusia ARMA nucleară
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Secretarul de presă al liderului de la Kremlin, Peskov
Secretarul de presă al liderului de la Kremlin, Peskov
Secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, omul care-l urmează pretudinteni precum o umbră pe șeful său, a acordat un interviu postului de televiziune american CNN.

Rusia va folosi armele nucleare doar dacă existența sa este amenințată, a declarat oficialul de la Kremlin, susținând că scopul Rusiei în Ucraina nu este acela de a ocupa țara vecină.

”Avem un concept de securitate națională, el poate fi accesat, e la liber, puteți citi acolo toate motivele pentru care am putea recurge la arma nucleară. Adică dacă însăși existența Rusiei ca stat ar putea fi pusă în pericol, atunci da, ea ar putea fi folosită în conformitate cu conceptul nostru”, a explicat politicianul care-l însoțește mereu pe șeful său. 

Peskov a subliniat că documentul nu prevede alte motive. 

În același timp, purtătorul de cuvânt al liderului de la Kremlin a afirmat că nimeni nu s-a gândit vreodată că „operațiunea militară specială" din Ucraina va dura doar câteva zile și că întreaga campanie se desfășoară în continuare conform planului.

Nu este adevărat

În altă ordine de idei, interlocutorul televiziunii americane CNN a subliniat că afirmațiile potrivit cărora moralul militarilor ruși mobilizați pentru ”operațiunea specială din Ucraina”, cum definesc mai marii Rusiei războiul pornit de ei în țara vecină, trebuie puse la îndoială. 

Sunt convins că atunci când vă referiți la moralul trupelor noastre vă ghidați în declarațiile dumneavoastră după datele și informațiile pe care le obțineți din diferite mijloace de informare în masă sau de la serviciile dumneavoastră speciale. Dar cred că trebuie să puneți totul sub un mare semn al îndoielii”, a declarat Peskov. 

Pe cine este supărat Putin

”Vă recomand să puneți aceste informații sub semnul îndoielii și să gândiți de două ori dacă sunt adevărate și dacă reflectă realitatea”, a adăugat Peskov, fără alte detalii. 

Pe de altă parte, reprezentantul Kremlinului a spus că poporul și conducerea Rusiei nu au nimic nu ucrainenii, dar au ceva cu acei oameni care împing țara în NATO pentru a amplasa pe teritoriul ei rachete americane și care poartă simboluri naziste pe străzile Kievului și ale altor mari orașe. ”Președintele nu este supărat pe ucraineni. Și nimeni în Rusia nu este supărat pe ucraineni. El este furios inclusiv pe acei oameni care interzic cetățenilor să folosească limba rusă”, a adăugat Peskov.

Citește și Americanii își flexează mușchii în Alaska. Demonstrație de forță a aviației militare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Schimbare la vârful Tuborg România

Tuborg România anunță o schimbare în managementul organizației, prin...

Italia stimulează angajările prin bonusuri pentru companii

Guvernul italian a aprobat marți un pachet de legi axat...

Brașovul impune o nouă taxă de drum din cauza TIR-urilor

CJ Brașov a trecut la contramăsuri pentru a proteja...

Pogramul IMM Plus: Credite de la Exim Banca Românească

Exim Banca Românească continuă să susțină antreprenorii...

Taxarea marilor averi, amânată până la toamnă

Aplicarea taxei pe marile averi a fost amânată până la...

Marea Britanie: Încep controalele la importurile din UE

O decizie dificilă, cu două tăișuri, ce vine la opt ani...

Cum reușește Airbus să cumpere titan din Rusia?

În ciuda sancțiunilor impuse Moscovei în urma invaziei...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel