În perioada iulie-septembrie 2021, producţia de hidrocarburi a OMV a scăzut până la 470.000 barili echivalent petrol pe zi, de la 490.000 barili echivalent petrol pe zi în trimestrul al doilea.
Cu toate acestea, marja de rafinare a OMV (un indicator al profitabilităţii afacerilor cu petrol şi gaze naturale) a urcat până la 4,41 dolari pentru un baril de echivalent petrol în T3, aproape dublu faţă de una de 2,21 dolari pentru un baril de echivalent petrol în T2 şi de aproape cinci ori mai mult decât una de 0,87 dolari pentru un baril de echivalent petrol în trimestrul al treilea al anului trecut.
În paralel, rata de utilizare a rafinăriilor OMV a crescut şi ea până la 91% în trimestrul al treilea, de la 85% în trimestrul al doilea. De asemenea, vânzările totale de produse rafinate ale OMV au crescut până la 4,66 milioane tone în T3, de la 4,01 milioane tone în T2. În schimb, în aceeaşi perioadă au scăzut vânzările de gaze naturale până la 39,96 Twh, de la 44,43 Twh.
Potrivit OMV, preţul mediu al barilului de ţiţei Brent a crescut până la 69,6 dolari în T3, de la 59,9 dolari în T2 şi 37,3 dolari în trimestrul al treilea al anului trecut, în timp ce preţul mediu al gazelor naturale la bursa de la Viena a ajuns la 47,10 euro pentru un Megawatt oră în T3, de la 24,83 euro pentru un Megawatt oră în T2 şi 8,79 euro pentru un Megawatt oră în trimestrul al treilea al anului trecut.
Citește și Preţul benzinei premium a EXPLODAT. Unde găsiți mai ieftin
Grupul OMV urmează să dea publicităţii rezultatele financiare pentru primul trimestru al acestui an în data de 29 octombrie.
OMV, cea mai mare companie industrială listată din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom, statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,64%, Fondul Proprietatea - 18,99%, iar 9,36% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Indicatorul de Încredere...
Sindicatul inginerilor de la...
Un studiu publicat de Banca...
În această dimineață vă aducem o selecție cu cele mai...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Ilie Bolojan a anunţat planul...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...