Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
"Anul trecut, Naftogaz a lucrat la identificarea de noi oportunităţi pentru explorarea şi dezvoltarea de noi perimetre de gaze în Ucraina. Odată cu câştigarea licenţei în perimetrul Yuzivska din Marea Neagră, care are un mare potenţial, precum şi odată cu potenţialul din vestul Ucrainei, Naftogaz îşi accelerează acum planurile de investiţii", a afirmat Otto Waterlander, directorul operaţional al companiei.
Naftogaz îşi propune să atragă în aceste planuri parteneri internaţionali, cu experienţă, pentru ca Ucraina să devină independentă până în 2030 în ceea ce priveşte consumul de gaze.
"Considerăm că OMV Petrom este un partener valoros şi cu renume, care să aducă un plus de capacitate investiţională, expertiză şi experienţă relevantă în regiune. Compania a descoperit promiţătorul bloc Neptun din Marea Neagră, are experienţă şi know-how în forajul offshore şi are un palmares de succes în ceea ce priveşte exploatarea resurselor onshore din regiunea Carpaţilor din România, care au acelaşi istoric geologic cu Carpaţii din Ucraina. Vedem un mare potenţial pentru colaborarea în aceste zone şi aşteptăm cu nerăbdare să stabilim următorii paşi concreţi de colaborare pentru viitorul apropiat", a mai spus oficialul Naftogaz.
Cele două companii vor începe analiza oportunităţilor de cooperare în blocurile offshore din apele ucrainene ale Mării Negre. Conform unei rezoluţii guvernamentale, Naftogaz a aplicat deja pentru 36 de acorduri speciale pentru explorarea acestor perimetre.
Citește și Investiții în Marea Neagră. OMV NU se grăbește. ANUNȚUL momentului
"Strategia noastră este de a ne extinde activităţile în regiunea Mării Negre. Ucraina este un pas natural pentru a ne adresa oportunităţilor din această zonă, în condiţiile în care această ţară are un potenţial mare de producţie a gazelor. Suntem încântaţi să începem să căutăm modalităţi de colaborare cu Nafttogaz şi ne concentrăm pe o cooperarea eficientă, cu beneficii de ambele părţi pentru ca aceste oportunităţi să meargă mai departe", a afirmat, la rândul său, Christopher Veit, membru al Directoratului OMV Petrom responsabil cu activitatea de upstream.
Anul trecut, Naftogaz a prezentat noua sa strategie de dezvoltare, care are drept ţintă dublarea rezervelor companiei. Printre proiectele strategice se numără explorarea şi dezvoltarea zonelor din Marea Neagră, depozite de tight gas (un gaz neconvenţional - n.r.), regiunea Yuzivska şi vestul ţării.
OMV Petrom explorează, împreună cu americanii de la ExxonMobil, blocul de mare adâncime Neptun Deep din Marea Neagră, estimat la 42 - 84 de miliarde de metri cubi de gaze. Decizia finală de investiţii este aşteptată la începutul anului viitor. Spre comparaţie, România produce în prezent circa 10-11 miliarde de metri cubi de gaze pe an.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...