Pachetul fiscal va fi decis miercuri. Guvernul vrea legiferarea până pe 7 iulie
Guvernul se află în criză de...
Compania va construi o instalație pentru producția de combustibili sustenabili pentru aviație (SAF) și motorină din surse regenerabile (HVO), precum și două instalații pentru producția de hidrogen verde. Aceste proiecte vor permite OMV Petrom să furnizeze circa 250 kt/an de combustibili sustenabili începând cu anul 2028.
Christina Verchere, CEO OMV Petrom, a declarat: ”Facem un pas decisiv în decarbonarea transportului din România. Până în 2030, ne-am angajat să alocăm 11 miliarde de euro pentru a transforma compania într-un lider al energiei cu emisii reduse de carbon.”
Detaliile investiției
Instalația de producție SAF/HVO, valoarea investiției fiind de 560 de milioane de euro. Instalația va avea o capacitate de producție de 250 kt/an și va produce, pe lângă SAF și HVO, bio-nafta și bio-GPL. Aceasta va utiliza aproximativ 11 kt de hidrogen anual, asigurat în mare parte de cele două noi unități de producție de hidrogen verde.
Pentru producția de hidrogen verde investițiile sunt estimate la 190 de milioane de euro, dintre care până la 50 de milioane vor proveni din fonduri europene prin Planul Național pentru Redresare și Reziliență (PNRR). Cele două instalații vor avea o capacitate totală de 55 MW, producând aproximativ 8 kt de hidrogen verde anual. Integrarea acestuia în producția de biocombustibili va reduce emisiile de CO2 cu cel puțin 70% comparativ cu combustibilii convenționali.
Achiziții și colaborări
Pentru a asigura sursa de materii prime necesare, OMV Petrom a achiziționat 50% din compania ”Respiră Verde”, lider în colectarea uleiului alimentar uzat în România, care colectează anual până la 10 kt de ulei de la agenți economici din industria ospitalității și retail.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Guvernul se află în criză de...
RO e-Factura devine obligatorie pentru ONG-uri și...
Ministrul Finanțelor, Alexandru...
Adrian Nicușor Nica a fost desemnat pentru a prelua conducerea Agenției...
Autoritatea de Supraveghere...
Compania britanică Nothing...
RAR avertizează că peste 85.000...
Ciprian Tătăruşanu, fostul...
Curs valutar BNR, 1 iulie 2025.
Germania vrea să salveze...
Activele nete ale celor 248 de...
UE cere eliminarea imediată a...
Administrația Fondului pentru...
La 30 iunie 2025, rezervele valutare la Banca Naţională...
DGAF a identificat o fraudă...
Emmanuel Macron trage un semnal...
Renault ar urma să raporteze în...
Guvernul a adoptat, prin Ordonanță de Urgență, abrogarea...
ANAF informează că a identificat o fraudă de peste 1,3...
Grupul bancar spaniol BBVA a anunţat luni că va merge...
Guvernul României a adoptat...