Consecințele politicii lui Donald Trump de scădere a dolarului
Donald Trump ar dori să vadă...
Secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, susţine că firmele respective au făcut profituri uriaşe anul acesta şi trebuie să contribuie la eforturile globale de ajutorare a celor vulnerabili. Altfel, spune el, oamenii vor sărăci în continuare, în timp ce investitorii se vor îmbogăţi şi mai mult.
"Este imoral pentru companiile de petrol și gaze să obțină profituri record din această criză energetică, pe spatele celor mai săraci oameni și comunități, cu un cost masiv pentru climă. Profiturile combinate ale celor mai mari companii energetice în primul trimestru al acestui an se apropie de 100 de miliarde de dolari.
Îndemn toate guvernele să impoziteze aceste profituri excesive și să folosească fondurile pentru a sprijini cei mai vulnerabili oameni în aceste vremuri dificile. Și îndemn oamenii de pretutindeni să trimită un mesaj clar industriei de combustibili fosili și finanțatorilor lor: această lăcomie grotescă îi pedepsește pe cei mai săraci și mai vulnerabili oameni, în timp ce distruge singura noastră casă comună, planeta.", a declarat Antonio Guterres.
ROBOR încheie săptămâna pe creştere. Atinge cea mai mare valoare din ultimii aproape 15 ani
Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a urcat vineri la 8,12% pe an, de la 8,11% pe an în şedinţa precedentă, un nivel mai mare fiind înregistrat pe 1 februarie 2010, respectiv 8,15%, conform informaţiilor publicate de Banca Naţională a României (BNR).
La începutul acestui an, indicele ROBOR la 3 luni era 3,02% pe an.
Indicele la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, a stagnat la 8,23% pe an, iar ROBOR la 12 luni a rămas la 8,34% pe an.
În ceea ce priveşte indicele de referinţă pentru creditele consumatorilor (IRCC), reglementat de OUG 19/2019, acesta este de 2,65% pe an, fiind calculat ca medie aritmetică a ratelor de dobândă zilnice ale tranzacţiilor interbancare din trimestrul I 2022, în urcare faţă de cel publicat în urmă cu trei luni, de 1,86%.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Donald Trump ar dori să vadă...
Guvernul pregătește compensații...
Leul s-a apreciat ușor joi în...
Guvernul urmează, în ședința de...
Guvernul amână sancțiunile pentru e-Transport până la...
Firme care întrețin spații...
ROBOR în ușoară creștere,...
Guvernul continuă Programul de...
Cristian Popa (BNR) spune că:...
După ce a controlat inflația,...
CEC Bank acordă și în 2025...
Trump pierde omul-cheie din...
După aproape 100 de zile de...
Banii vin la timp în luna mai,...
Comisarul european Piotr...
Grupaj de știri.
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a încheiat sesiunea de...
O estimare sub prognoza FMI,...
Termoenergetica se pregătește...
În același timp, Uniunea Europeană nu intenționează să...
China are în vedere crearea...
„Unii constructori auto ar...
Fondul Monetar Internațional...
Evoluţiile pe pieţele mondiale...
În Statele Unite, medicamentele...
Dolarul american a pierdut mult...
Când investești într-o companie, este esențial să...