ONU: Lumea se confruntă cu o catastrofă generaţională

Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
ONU: Ţările bogate pot începe să vadă lumina
ONU: Ţările bogate pot începe să vadă lumina
Secretarul general al ONU Antonio Guterres a avertizat marţi că lumea se confruntă cu o "catastrofă generaţională" din cauza închiderii şcolilor pe fondul pandemiei de coronavirus şi a subliniat că a-i aduce pe elevi înapoi la sala de clasă în condiţii de siguranţă trebuie să fie "principala prioritate", relatează Reuters.

Guterres a spus că, de la mijlocul lunii iulie, şcolile au fost închise în aproximativ 160 de ţări, afectând peste 1 miliard de elevi, în timp ce nu mai puţin de 40 de milioane de copii au ratat educaţia preşcolară.

Aceasta se adaugă celor mai mult de 250 milioane de copii care nu mergeau la şcoală înainte de pandemie şi în timp ce doar un sfert din elevii de gimnaziu din ţările în curs de dezvoltare au plecat cu cunoştinţe de bază, a declarat el într-o videoconferinţă.

ONU: Coreea de Nord probabil dezvoltă ARME NUCLEARE

"Acum ne confruntăm cu o catastrofă generaţională ce ar putea irosi un potenţial uman incalculabil, submina decenii de progres şi exacerba inegalităţile înrădăcinate", a declarat Guterres, în timp ce a lansat o campanie ONU având titlul "Save our Future" ("Salvaţi-ne viitorul").

"Odată ce transmisia locală de COVID-19 este sub control, a-i aduce pe elevi înapoi la şcoală şi în instituţii de învăţământ în condiţii de siguranţă trebuie să fie principala prioritate", a subliniat el. "Consultarea cu părinţii, îngrijitorii, profesorii şi tinerii este fundamentală", a adăugat el.

Recomandările ONU pentru revenirea pe drumul cel bun al educaţiei globale intervin în timp ce preşedintele SUA Donald Trump insistă pentru redeschiderea şcolilor în faţa opoziţiei unor profesori şi părinţi, în contextul în care cazurile de COVID-19 sunt în puternică creştere în multe părţi ale ţării.

Coronavirusul, apărut pentru prima dată în China la sfârşitul anului trecut, a infectat 4,6 milioane de persoane în Statele Unite şi a ucis mai mult de 155.000 de americani din februarie, potrivit unui bilanţ Reuters. Decesele au crescut cu peste 25.000 în iulie şi cazurile s-au dublat în 19 state în cursul lunii.

La nivel global, coronavirusul a infectat cel puţin 18,1 milioane de persoane şi a făcut peste 689.000 de decese înregistrate, potrivit bilanţului Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Adrian Câciu
Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
Baterii pentru stocarea energiei / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

Fermieri stau pe o combină agricolă / Foto: Freepik
Vaporul eCSOV

A început marea electrificare a transportului naval

Industria navală face pași importanți către un viitor...

ByteDance, compania mamă a TikTok
Stațiune de schi
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kremlin
SUA vs China
Călin Georgescu / Foto: Inquam Photos / George Călin
Regele Philippe al Belgiei / Foto: UE
Donald Trump

pixel