OPEC este mulţumit de actualul preţ al petrolului!
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Ministrul saudit al energiei, Khaled El Falah, a afirmat duminică, la Alger, că Organizaţia ţărilor exportatoare de petrol, OPEC, doreşte să menţină piaţa stabilă şi că, deocamdată, nu există un acord privind majorarea producţiei de aur negru. 

Adresându-se presei pe holurile celei de-a 10 reuniuni a Comitetului ministerial comun de supraveghere a acordului de reducerea a producţiei petroliere de către ţările OPEC şi non-OPEC (JMMC), El Fatah a afirmat că ţara sa nu influenţează preţul ţiţeiului. 

La câteva zile după apelul lansat de preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, care a cerut cartelului să scadă „imediat” preţul la petrol, dând de înţeles că, în caz contrar, vor exista repercusiuni, El Fatah a subliniat că stabilitatea pe care o cunoaşte în prezent piaţa, cu un baril de ordinul a 80 de dolari este „favorabilă atât producătorilor, cât şi consumatorilor”. 

Oficialul saudit a arătat, de asemenea, că unul dintre scopurile reuniunii de la Alger este aceea „de a ne convinge că există suficiente capacităţi libere capabile să satisfacă piaţa şi de a răspunde la provocări ţinând cont de faptul că sunt state care intenţionează o creştere a producţiei”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel