Această investiție ar transforma compania în unul dintre cele mai valoroase startup-uri din lume, scrie Yahoo Finance.
Potenții investitori implicați în runda de strângere de fonduri au fost incluși în discuțiile preliminare, potrivit unor surse. Detalii precum termenii, evaluarea și calendarul rundei de finanțare nu au fost încă finalizate și ar putea suferi încă modificări, au precizat persoanele respective.
Dacă runda de finanțare se va desfășura conform planului, ar face din cunoscuta companie de inteligență artificială al doilea cel mai valoros startup din SUA, după Space Exploration Technologies Corp. a lui Elon Musk, potrivit datelor CBInsights.
Compania a devenit cel mai popular startup din Silicon Valley, obținând până în prezent 13 miliarde de dolari de la Microsoft Corp. și a schimbat peisajul industriei tehnologice în doar câteva luni.
De atunci, Amazon.com Inc. și Alphabet Inc. au investit miliarde de dolari în rivalul OpenAI, Anthropic. Salesforce Inc. a condus o investiție în Hugging Face care a evaluat-o la 4,5 miliarde de dolari, iar Nvidia Corp. care produce multe dintre semiconductoarele care folosesc dezvoltării inteligenței artificiale, a declarat la începutul acestei luni că a făcut mai mult de douăzeci de investiții în 2023.
OpenAI a purtat, de asemenea, discuții pentru a obține finanțare pentru o nouă întreprindere de cipuri cu un holding din domeniul AI, G42, cu sediul în Abu Dhabi, potrivit unor surse. Startup-ul a discutat să obțină între 8 și 10 miliarde de dolari de la G42.
Directorul executiv al OpenAI, Sam Altman, a căutat capital pentru proiectul de fabricare a cipurilor. Obiectivul este de a produce semiconductori care să poată concura cu cei de la Nvidia, care domină în prezent piața cipurilor pentru inteligență artificială, a relatat Bloomberg News luna trecută.
În octombrie, G42 a anunțat un parteneriat cu OpenAI "pentru a oferi soluții de AI de ultimă generație pe piața din Emiratele Arabe Unite și pe cea regională". Nu au fost furnizate detalii financiare.
Viitorul OpenAI a părut pentru scurt timp incert după ce consiliul de administrație al companiei l-a concediat brusc pe Sam Altman la începutul lunii trecute. La momentul respectiv, unii investitori au luat în considerare posibilitatea de a-și reduce participațiile la zero. Dar, după cinci zile de controverse, Altman a fost readusă în funcție și a fost numit un nou consiliu de administrație. Compania a urmărit să semnaleze clienților că se reorientează asupra produselor sale în urma acestei schimbări.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...