OpenAI ar putea porni o nouă rundă de finanțare, de peste 100 miliarde de dolari
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
OpenAI
OpenAI
OpenAI se află în discuții pentru a obține o nouă rundă de finanțare în valoare de peste 100 de miliarde de dolari, devenind astfel unul dintre cele mai valoroase start-up-uri din lume.

Această investiție ar transforma compania în unul dintre cele mai valoroase startup-uri din lume, scrie Yahoo Finance.

Potenții investitori implicați în runda de strângere de fonduri au fost incluși în discuțiile preliminare, potrivit unor surse. Detalii precum termenii, evaluarea și calendarul rundei de finanțare nu au fost încă finalizate și ar putea suferi încă modificări, au precizat persoanele respective.

Dacă runda de finanțare se va desfășura conform planului, ar face din cunoscuta companie de inteligență artificială al doilea cel mai valoros startup din SUA, după Space Exploration Technologies Corp. a lui Elon Musk, potrivit datelor CBInsights.

Compania a devenit cel mai popular startup din Silicon Valley, obținând până în prezent 13 miliarde de dolari de la Microsoft Corp. și a schimbat peisajul industriei tehnologice în doar câteva luni.

De atunci, Amazon.com Inc. și Alphabet Inc. au investit miliarde de dolari în rivalul OpenAI, Anthropic. Salesforce Inc. a condus o investiție în Hugging Face care a evaluat-o la 4,5 miliarde de dolari, iar Nvidia Corp. care produce multe dintre semiconductoarele care folosesc dezvoltării inteligenței artificiale, a declarat la începutul acestei luni că a făcut mai mult de douăzeci de investiții în 2023.

 

OpenAI ar putea produce cipuri în viitor

 

OpenAI a purtat, de asemenea, discuții pentru a obține finanțare pentru o nouă întreprindere de cipuri cu un holding din domeniul AI, G42, cu sediul în Abu Dhabi, potrivit unor surse. Startup-ul a discutat să obțină între 8 și 10 miliarde de dolari de la G42.

Directorul executiv al OpenAI, Sam Altman, a căutat capital pentru proiectul de fabricare a cipurilor. Obiectivul este de a produce semiconductori care să poată concura cu cei de la Nvidia, care domină în prezent piața cipurilor pentru inteligență artificială, a relatat Bloomberg News luna trecută.

În octombrie, G42 a anunțat un parteneriat cu OpenAI "pentru a oferi soluții de AI de ultimă generație pe piața din Emiratele Arabe Unite și pe cea regională". Nu au fost furnizate detalii financiare.

Viitorul OpenAI a părut pentru scurt timp incert după ce consiliul de administrație al companiei l-a concediat brusc pe Sam Altman la începutul lunii trecute. La momentul respectiv, unii investitori au luat în considerare posibilitatea de a-și reduce participațiile la zero. Dar, după cinci zile de controverse, Altman a fost readusă în funcție și a fost numit un nou consiliu de administrație. Compania a urmărit să semnaleze clienților că se reorientează asupra produselor sale în urma acestei schimbări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Știri despre: Cheltuieli de Paști; Temerile...

Slănic, stradă surpată. Evacuare extinsă, decisă de prefect

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat...


pixel