OpenAI a dezvăluit un nou instrument care poate imita vocea oricui într-un timp foarte scurt
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Inteligența artificială / sursa foto: Freepik.com
Inteligența artificială / sursa foto: Freepik.com
OpenAI a dezvăluit un nou instrument de inteligență artificială care poate imita vocile umane cu o acuratețe uimitoare.

Generatorul de voce AI este proiectat pentru a fi comercializat în cadrul unor anumite aplicații cu scopuri determinate, dar ar putea, de asemenea, să genereze îngrijorări legate de dezinformare și alte forme de abuz.

OpenAI a împărtășit vineri primele mostre ale instrumentului, numit Voice Engine, care poate imita vocea unei persoane în mod fidel, după doar 15 secunde de la înregistrarea vocii acesteia.

Acest instrument funcționează pe același principiu precum cel al variantelor anterioare, anume text to speech.

Există deja mai multe servicii asemeneatoare, generate de inteligența artificială disponibile pentru public, dar, așa cum a făcut cu chatbotul ChatGPT, OpenAI s-a dovedit a fi deosebit de priceput în a obține o adoptare pe scară largă a instrumentelor de inteligență artificială.

Acest instrument ar putea ajuta la traducere, la asistența la citire pentru copii sau la sprijinirea persoanelor care și-au pierdut capacitatea de a vorbi, spune compania. Dar unii sceptici se tem că ar putea, de asemenea, să alimenteze crearea de dezinformare sau să faciliteze comiterea de escrocherii.

OpenAI spune că Voice Engine este utilizat în prezent doar de un "grup restrâns de parteneri de încredere", inclusiv companii din domeniul educației și al tehnologiei medicale, și că va folosi testele acestora pentru a determina dacă și cum să permită o utilizare mai largă. Acești testeri au fost de acord să nu recreeze vocile oamenilor fără consimțământul explicit al acestora și să identifice în mod clar pentru ascultători că ceea ce aud este generat de AI, potrivit companiei.

Voice Engine are capacitatea de a utiliza o mostră de voce într-o singură limbă pentru a crea o replică a vocii care poate vorbi în mai multe alte limbi.

Previzualizarea Voice Engine are loc în timp ce utilizatorii așteaptă lansarea publică a Sora, instrumentul video pe bază de inteligența artificială pe care OpenAI l-a prezentat luna trecută. Sora poate crea videoclipuri de 60 de secunde cu aspect realist pornind de la instrucțiuni text, având capacitatea de a crea scene cu mai multe personaje, tipuri specifice de mișcare și detalii elaborate de fundal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

Ahold Delhaize deschide un hub tech în București

Distribuitorul belgiano-olandez vrea să facă din...

BNR: Câţi bani au românii în depozitele bancare

Banca Naţională a României a publicat cifrele privind...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel