TVA 11% sau 21%? Ghid complet al noilor cote de la 1 august
Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...
Generatorul de voce AI este proiectat pentru a fi comercializat în cadrul unor anumite aplicații cu scopuri determinate, dar ar putea, de asemenea, să genereze îngrijorări legate de dezinformare și alte forme de abuz.
OpenAI a împărtășit vineri primele mostre ale instrumentului, numit Voice Engine, care poate imita vocea unei persoane în mod fidel, după doar 15 secunde de la înregistrarea vocii acesteia.
Acest instrument funcționează pe același principiu precum cel al variantelor anterioare, anume text to speech.
Există deja mai multe servicii asemeneatoare, generate de inteligența artificială disponibile pentru public, dar, așa cum a făcut cu chatbotul ChatGPT, OpenAI s-a dovedit a fi deosebit de priceput în a obține o adoptare pe scară largă a instrumentelor de inteligență artificială.
Acest instrument ar putea ajuta la traducere, la asistența la citire pentru copii sau la sprijinirea persoanelor care și-au pierdut capacitatea de a vorbi, spune compania. Dar unii sceptici se tem că ar putea, de asemenea, să alimenteze crearea de dezinformare sau să faciliteze comiterea de escrocherii.
OpenAI spune că Voice Engine este utilizat în prezent doar de un "grup restrâns de parteneri de încredere", inclusiv companii din domeniul educației și al tehnologiei medicale, și că va folosi testele acestora pentru a determina dacă și cum să permită o utilizare mai largă. Acești testeri au fost de acord să nu recreeze vocile oamenilor fără consimțământul explicit al acestora și să identifice în mod clar pentru ascultători că ceea ce aud este generat de AI, potrivit companiei.
Voice Engine are capacitatea de a utiliza o mostră de voce într-o singură limbă pentru a crea o replică a vocii care poate vorbi în mai multe alte limbi.
Previzualizarea Voice Engine are loc în timp ce utilizatorii așteaptă lansarea publică a Sora, instrumentul video pe bază de inteligența artificială pe care OpenAI l-a prezentat luna trecută. Sora poate crea videoclipuri de 60 de secunde cu aspect realist pornind de la instrucțiuni text, având capacitatea de a crea scene cu mai multe personaje, tipuri specifice de mișcare și detalii elaborate de fundal.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...
Premierul Ilie Bolojan a...
România se confruntă cu o criză...
UiPath îl numește pe David...
Ministerul Transporturilor și...
Giganții industriali europeni...
Analistul economic Petrișor...
Rovinieta se scumpește din...
Vicepremierul Tanczos Barna a...
Curs valutar BNR, 3 iulie 2025.
Preşedintele Cartel Alfa,...
Criza e reală, cifrele nu mai...
Creşterea cotei generale de...
Orban mizează pe „prima casă” în campania pentru 2026.
Medicina evoluează permanent,...
Să alegi un fierăstrău...
Avertizare pentru cei care şi-au programat călătorii în...
Într-un mediu de afaceri...