Producţia de cărbune a României s-a prăbuşit
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Iată câteva sugestii pentru a economisi energie electrică acasă:
Folosește becuri LED sau cu economie de energie: Becurile LED consumă până la 80% mai puțină energie decât becurile incandescente și durează mult mai mult.
Închide luminile când nu sunt necesare: Asigură-te că închizi luminile în cameră atunci când nu o folosești, chiar dacă este pentru o scurtă perioadă de timp.
Optează pentru echipamentele cu consum de energie redus: Înlocuiește aparatele vechi cu modele noi, cu consum redus de energie.
Setează temperatura termostatului la valoarea optimă: Redu consumul de energie prin ajustarea termostatului la temperatura potrivită, în funcție de sezon.
Asigură-te că ai izolație bună în casă: Izolarea acasă ajută la menținerea căldurii și la reducerea nevoii de încălzire sau de răcire.
Folosește aparatul de aer condiționat cu precauție: Când folosești aparatul de aer condiționat, asigură-te că ușile și ferestrele sunt închise și că aparatul este curat.
Nu lăsa aparatele în modul stand-by: Dispozitivele lăsate în modul stand-by continuă să consume energie, așadar scoate-le din priză când nu le folosești.
Utilizează apa caldă cu precauție: Folosește apa caldă doar când este necesar și evită utilizarea apei fierbinți pentru activități care pot fi făcute și cu apă rece.
Redu consumul de energie al computerului: Setează computerul să intre în modul de economisire a energiei când nu este folosit și închide-l atunci când nu îl folosești.
Citește și: Germanii fac cursuri ca să învețe cum să se descurce dacă se întrerupe energia electrică
Ceea ce odată era un scenariu de film SF, perspectiva unei pene de curent în cea mai mare economie Europei a devenit acum o ameninţare posibilă în contextul crizei energetice actuale, transmite Reuters.
În acest context, un număr din ce în ce mai mare de germani au început să facă cursuri pentru a învăţa cum să acţioneze dacă se găsesc într-o situaţie de pană de curent.
„Dacă se opreşte alimentarea cu electricitate atunci nimic nu mai funcţionează. Şi trebuie să înţelegem ce înseamnă cu adevărat această expresie”, a spus Birgitt Eberlin, instructoare care lucrează pentru organizaţia caritabilă Workers' Samaritan Federation (ASB).
În aceste situaţii, sarcini simple, precum gătitul mâncării, hidratarea sau îngrijirea animalelor de companie sau sunatul la uşa vecinului devin o provocare.
De aceea, organizaţiile caritabile din Germania au început să ofere cursuri gratuite cu privire la acest subiect, în numele BBK, Oficiul Federal pentru Protecţie Civilă şi Asistenţă în caz de Dezastre. Citește mai mult AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Statele Unite vor impune taxe...
Alegerea lui Donald Trump în...
Agenția Națională de...
Revolut lansează o nouă...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...
Nou-alesul președinte al...
Curs valutar BNR, 21 ianuarie...
Semnal îngrijorător privind...
Evoluţii mixte la Bursa de...
Sindicatul Funcţionarilor...
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Adrian Câciu, fost ministru al...
Donald Trump începe al doilea...
Erdogan negociază cu Putin...
Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...