Opt pași simpli pentru a face economii în criză
Autor: Georgel Simionică
Data actualizării:
Data publicării:
Chiar și în perioadele de criză poți să faci mici economii
Chiar și în perioadele de criză poți să faci mici economii
Probabil că ne confruntăm cu cea mai complicată perioadă de la cel de-Al Doilea Război Mondial. După doi ani de pandemie, prăbușirea globalizării și acum războiul dus de Putin în Ucraina, consecințele economice au fost dramatice și au afectat pe toată lumea.

Însă, chiar și așa, într-o perioadă de criză economică, este important să gestionăm cu atenție banii și să căutăm modalități de a economisi. Iată câteva sfaturi care ne pot ajuta:

1. Realizarea unui buget

Faceți un buget lunar și vedeți care sunt cheltuielile dumneavoastră fixe dar și cele variabile. Acest lucru vă poate ajuta să înțelegeți unde puteți face economii.

2. Reduceți cheltuielile nesănătoase

Încercați să reduceți cheltuielile pentru lucruri care nu sunt necesare, cum ar fi fast-food-urile, băuturile alcoolice și fumatul.

3. Cumpărați înțelept

Încearcați să cumpărați produse alimentare la prețuri mai mici sau la promoție. Puteți folosi, de asemenea, cupoanele sau reducerile pentru a economisi bani.

4.Faceți economii la utilități

Închideți luminile atunci când ieșiți dintr-o cameră și opriți aparatele care nu sunt folosite. De asemenea, puteți căuta furnizori de energie electrică și gaz mai ieftini.

5. Încearcați să călătorești mai puțin

Dacă puteți lucra de acasă sau puteți merge la serviciu cu transportul în comun, puteți economisi bani pe combustibil sau alte costuri de transport.

6. Găsiți modalități de a câștiga bani în plus

Puteți găsi un job part-time sau puteți vinde lucrurile pe care nu le mai folosiți pentru a aduce venituri suplimentare.

7. Creeați-vă un fond de urgență

Dacă nu aveții un fond de economii de urgență, încearcați să începeți să economisiți o sumă mică de bani în fiecare lună.

8. Investestiți în educație financiară

Încearcați să învățați cum să gestionați banii și să investiți în mod inteligent, pentru a vă asigura un viitor financiar mai bun.

În general, este important să fiți creativi și să găsiți modalități de a economisi bani în fiecare aspect al vieții dvs., pentru a vă ajuta să treceți cu succes prin această perioada de criză economică.

România trebuie să implementeze venitul minim european adecvat până în 2024. Ce este acesta

România trebuie să implementeze venitul minim european adecvat până în 2024, iar salariatul român va avea doar de câştigat, fiindcă venitul său minim ar creşte simţitor, conform unei analize realizate de reprezentanţii EY România.

Potrivit analizei, din cele mai recente date Eurostat cu privire la salariul minim lunar, reiese că România (cu puţin peste 600 euro) se poziţionează printre ultimele ţări din UE, pe locul 20 din 22, doar înaintea Ungariei şi Bulgariei, pe o scară a acestui indicator cuprins între 2.387 euro în Luxemburg şi 399 euro în Bulgaria. Deşi reprezintă o problemă stringentă doar pentru o parte dintre ţările membre, tema venitului minim este poziţionată în continuare cu prioritate pe agenda de lucru a instituţiilor europene.

Un pas important în acest sens a fost adoptarea de către Parlamentul European, în toamna anului trecut, a Directivei 2041/2022 privind salariul minim adecvat în UE, iar din momentul intrării în vigoare a acesteia (octombrie 2022), statele membre au la dispoziţie doi ani pentru a transpune prevederile acesteia în legislaţia locală.

Conform reprezentanţilor companiei de consultanţă, momentul "zero" al iniţiativei a fost anul 2017, când întreg ansamblul instituţional al Uniunii Europene a proclamat Pilonul european al drepturilor sociale. Principiul numărul 6 al acestuia se referă la "salariul minim adecvat" ("fair minimum wage"), cu menţiunea expresă că în UE este nevoie de asigurarea unui venit decent tuturor lucrătorilor, considerându-se că salariile minime adecvate au un rol important în protejarea categoriilor vulnerabile. Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cât cheltuie românii pentru masa de Paşte (Studiu)

În fiecare an, apropierea perioadei festive aduce cu...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel