Orange România a finalizat o tranzacție pe piața din România
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Este vorba despre o preluare
Este vorba despre o preluare
Orange România a anunţat joi finalizarea tranzacţiei prin care a achiziţionat pachetul majoritar de 54% din acţiunile Telekom Romania Communications de la OTE, în timp ce statul român deţine restul de 46% din acţiuni.

Separat, grupul elen de telefonie Hellenic Telecommunications Organization S.A. (OTE) a informat la rândul său că a finalizat cu succes vânzarea pachetului său de 54% din acţiunile Telekom Romania Communications (TKR) către Orange România, preţul final ajungând la 295,6 milioane de euro.

"Astăzi scriem o nouă filă nu doar în istoria Orange, ci a întregii pieţe de telecomunicaţii din România şi sunt extrem de mândră de efortul şi realizările tuturor celor implicaţi în acest proces. Pornim împreună, Orange şi Telekom Romania Communications, cu un scop comun, - acela de a fi prima alegere pe piaţa serviciilor convergente din România", a declarat Liudmila Climoc, CEO Orange România.

"Vânzarea Telekom Romania Communications S.A. este o decizie strategică ce contribuie la dezvoltarea rapidă a infrastructurii în Grecia şi îmbunătăţeşte viziunea pe termen lung privind creşterea şi valoarea pentru acţionari. În România, aceasta va sprijini creşterea Telekom Romania Communications şi competitivităţii în piaţă, în beneficiul clienţilor şi al societăţii româneşti. OTE rămâne pe piaţa din România cu Telekom Romania Mobile Communications S.A., vizând generarea pozitivă de fluxuri de numerar printr-o abordare nouă de piaţă", a declarat la rândul său directorul general de la OTE, Michael Tsamaz.

Telekom Romania Communications va continua să ofere atât asistenţă, cât şi servicii convergente de voce fix-mobil, internet în bandă largă şi televiziune pentru cei aproximativ 5 milioane de clienţi ai săi. De asemenea, va gestiona infrastructura de reţea ce cuprinde până la 90.000 de km de fibră optică şi conectează în jur de 3 milioane de gospodării.

Citește și Vodafone începe concedierile în această țară. Care este cauza

Aproximativ 916.000 de clienţi cu servicii mobile asociate contractelor convergente vor avea acces, în următoarele luni, la conectivitate mobilă în reţeaua Orange. Serviciile mobile pentru aceşti clienţi sunt furnizate astăzi de Telekom Romania Mobile printr-un contract MVNO cu Telekom Romania Communications. Transferul între cele două reţele mobile se va petrece gradual şi toate schimbările vor fi comunicate în avans, astfel încât acest proces să fie cât mai simplu pentru clienţi.

Comisia Europeană a aprobat, la finele lunii iulie, preluarea Telekom Romania Communications (TKR) de către Orange SA, cu condiţia vânzării participaţiei minoritare de 30% a TKR în Telekom Romania Mobile Communications (TRMC), care este un concurent direct al Orange.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel